8 GB RAM devri biter mi sizce?

2 test izlemekten aciz insanlar burada bitti falan diyor. Render falan yapmıyorsanız şart falan değil testlerde 5 fps en fazla fark ediyor bazı oyunlarda 0.
Sanırım BF5 PUBG gibi oyunların bellek kullanımından haberiniz yok, bu oyunlar geçmiş senelerde çıkmasına rağmen şişiriyor önümüzdeki süreç içinde 8GB RAM yetmez hale gelecek asılsız bir yorum yapmışsınız Render ile alakası yok bu işin. Ek olarak bunca insan 5 FPS için o kadar masraf etmiyor :)
 
Sanırım BF5 PUBG gibi oyunların bellek kullanımından haberiniz yok, bu oyunlar geçmiş senelerde çıkmasına rağmen şişiriyor önümüzdeki süreç içinde 8 GB RAM yetmez hale gelecek asılsız bir yorum yapmışsınız render ile alakası yok bu işin. Ek olarak bunca insan 5 FPS için o kadar masraf etmiyor :)

PUBG oynadığım zaman oyun içinde çok rahat 10-11GB kullanımları görüyorum.
 
Eğer günlük sistem için kullanacaksanız 4GB bile günü kurtarabiliyor.

Eğer benim gibi APU bir sistem kullanacaksanız çift kanal 16GB RAM şart.

Aynı şekilde oyun oynayacaksanız, Render alacaksanız yine 8GB bazı durumlarda size yetmeyebilir.
 
Kısmen öldü sayılır, ama birçok oyun için artık çok sınırda bir değer. Yeni ve ileriye dönük oyun odaklı bir sistem için şu devirde minimum çift kanal 16 GB; hatta işin içinde uzun ve kaliteli render/yayın/3D animasyon düzenleme vb gibi alanlar da söz konusu olacaksa 2x16 32 GB çok daha sağlıklı olur.
 

Geri
Yukarı