8 GB RAM günümüz oyunları için yeterli mi?

Espada

Decapat
Daha fazla  
Merhaba PUBG oyununda takılmalar yaşıyorum. Bunun RAM'den kaynaklandığını düşündüm. Sizce de öyle mi? Sistemim Ryzen 3 3100 GeForce GTX 1650 4 GB 8 GB RAM A320M anakart ve 240 GB SSD. Cevaplarınızı bekliyorum. Not: Orta ayarlarda.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde sadece işletim sistemi ve genel uygulamaların ortalama tüketimi rahat 6 GB seviyesini buluyor aynı şekilde güncel oyunlarda tam yükte 6-7 hatta 8 GB gibi rakamları görebiliyor bu yüzden minimum 16 alternatif olarak 32 GB'a gecmeni tavsiye ederim.

Büyük ihtimalle tek kanal kullanıyorsunuz. Bir arkadaş Ryzen3 ile 8 GB tek kanal 2133 mhz ramlardan 3200 mhz 16 GB çift kanal belleklere geçiş yaptı ve bazı oyunlarda 2 kat, bazı oyunlarda ise 60 FPS civarı fps kazancı elde etti. Bellek seçimi çok önemlidir.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar
Büyük ihtimalle tek kanal kullanıyorsunuz. Bir arkadaş Ryzen3 ile 8 GB tek kanal 2133 mhz ramlardan 3200 mhz 16 GB çift kanal belleklere geçiş yaptı ve bazı oyunlarda 2 kat, bazı oyunlarda ise 60 FPS civarı fps kazancı elde etti. Bellek seçimi çok önemlidir.
evet tek kanal

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı