8 GB RAM ile 4.6 GB donanıma ayrılmış gözüküyor

burk19

Hectopat
İşlemci
AMD A8 7650K
Arkadaşlar merhaba, bende 8 GB RAM var ama donanıma ayrılmış olan 4.6 GB gösteriyor ve kullanılabilir 3.4 GB olarak gözüküyor. Fotoğraf ekledim. Ekran kartım yok acaba o yüzden olabilir mi? Ekran kartı yerine kullanılan gibi. Çok oyun oynamıyorum ama oynadıklarıma etki etmese yeterlidir. PC 64 Bit. Nasıl çözebilirim?

IMG_20230218_200833.jpg

Bilgisayarınızda harici bir grafik birimi olmadığından dolayı bilgisayar işlemcinin grafik birimini ekran kartı gibi kullanıyor bunun içinde böyle bir RAM azalışı var.
Mesela sistem RAM'den 4 GB aldıysa kartının VRAM'i 4 GB gibi düşün sen bunu azaltırsan grafik kartının VRAM'i düşer.

Bilgisayarınızda harici bir grafik birimi olmadığından dolayı bilgisayar işlemcinin grafik birimini ekran kartı gibi kullanıyor bunun içinde böyle bir RAM azalışı var.
Mesela sistem RAM'den 4 GB aldıysa kartının VRAM'i 4 GB gibi düşün sen bunu azaltırsan grafik kartının VRAM'i düşer.

Teşekkürler. Peki sizce bunu düzeltmeli miyim yoksa böyle kalmalı mı? Aslında birkaç çözüm denemiştim olmadı ama üstte arkadaş BIOS'tan ayarla dedi denemedim daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı