Kullandığınız RAM'tek modül 8GB CL10 bunu malasef CL9 yapamazsınız.BIOS güncel. Nasıl alabilirim?
Benim Ram bunlar. Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan BilgisayarKullandığınız RAM'tek modül 8GB CL10 bunu malasef CL9 yapamazsınız.
Zaten 64 bit ve 8.1.64bit format atmanı öneririm. Laptop uma 4gb ram almıştım oda 8 GB ı 4GB (3.90) kullanılabilir yazıyordu ayrıca Windows 8.1 e geçmenizi tavsiye ederim.
Konuyu bi baştan aşağı oku.64bit format atmanı öneririm. Laptop uma 4gb ram almıştım oda 8 GB ı 4GB (3.90) kullanılabilir yazıyordu ayrıca Windows 8.1 e geçmenizi tavsiye ederim.
Böyleydi zaten işaretlenmemişti.Merhaba,
Windows tuşu ve r'ye bas.
Kutuya msconfig yaz.
Açılan ekrandan; boot, orada advanced options, açılan ekranda maksimum ram değerlerine bak yanında tik varsa, cpu ve ram'in tiklerini kaldır. Selamlar
Daha şimdi tekrar format attım 64 bit UEFI Windows 8.1 kurdum ama sonuç yine aynı.Benim işletim sistemi 32 bit iken 4 GB'lık RAM'in 3.80 GB'ı çalışıyordu. 64 bit yaptıktan sonra RAM'in tamamını kullanmaya başladı. Eğer işletim sistemin 32 bit ise 64 bit yapman lazım. Tabi format. atarken de UEFI boot yapman gerek.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz program ile test yapacağım ama ben bellekleri bizzat çıkartıp tekrar taktım tık sesi geldi. Dxdiag programıyla baktığımda 8192 MB ram olduğunu gösteriyor.Belleklere test yapın Memtest86+ ile. Bellekler doğru bir şekilde monte edilmiş. Son olarak bellek frekansını ve gecikme değerlerini doğru ayarlayın BIOS üzerinden. Bellek zamanlamalarını DRAM Timings bölümünden ayarlayacaksınız. 9 ise 9, 10 ise 10 olsun. İlk 3 maddeyi belleğinizin modeline göre yapılandırın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.