8 GB Ram (Kullanılabilir Miktar: 3,90 GB) Hatası

10354954_740255422728897_2927842180029764791_n.jpg
10665088_740255459395560_5989919770177630887_n.jpg

Altta kırmızı şerit çıkmadı bir sorun yok gibi görünüyor. @Mikail Fidan

Dram Timing kısmında bir ayar yok 9 veya 10 gibi hangi ayarı yapacağım?
10410859_740259282728511_2131626776446891317_n.jpg

Ramleri bu resimdeki mavi ram slotlarına takıyorum. Slotların çalıştığına eminim çünkü Memtest86+ yazılımıyla test ettiğimde 2 raminde slotlara takılı olduğunu gösteriyordu.
product_overview.jpg

2 Raminde yerini değiştirdim sonuç yine aynı. Siyah slotlara taksam belki çalışır sorun slottadır ama birlikte çalışmaz galiba çünkü kitapçıkta ikisinide mavi slota takın diyordu.
Ne yapmalıyım sizce? @MF

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok garip, hem xmp bellek kullanıp hem burkadan sorun yaşıyorsunuz.
Bence satın aldığınız yere gidip birebir değişim isteyin

Çok garip, hem xmp bellek kullanıp hem burkadan sorun yaşıyorsunuz.
Bence satın aldığınız yere gidip birebir değişim isteyin
Sormayın hocam valla kaç kere getirdim oraya hep sorun çıkarttı bir sürü taksi parası verdim gidiş dönüş onuda puan ekledim dediler ama fazla eklediklerini sanmıyorum. Aldığımız gün eve getirdik kabloları bağladık ve bingo sistem açılıyor sonra kendi kendine kapanıyor. Getirdik CPU soğutucusunu yanlış takmışlar düzelttiler oldu eve getirdik bağladık çalıştı. Oyun yükledim oyunu açıyor 30 dk sonra kendi kendine kapanıyordu PC birdaha getirdik sorun ekran kartında dediler PowerColor R9 280X ekran kartını Sapphire R9 280x ile değiştirdiler ALLAH'a Şükür ki orada denediler çünkü oda sorunluydu. Bu sefer dediler stokta R9 280x ekran kartı kalmadı biz size Asus R9 280 ekran kartını verelim güle güle kullanın dediler bende kabul ettim bağladılar çalıştı 1 saat orada oyun oynadım hiç PC kapanmadı tamam dedim bu sefer oldu vee bingo 1 hafta sonra bu sorun ile karşı karşıyayım format attım geçmedi,BIOS pilini çıkartıp 5 dk bekledim tekrar taktım yine olmadı. Bu sefer ramleri denedim bir tane rami çıkarttım diğeri slotta kaldı sistem açıldı sonra o çıkarttığım ramin slotuna taktım açılmadı sistem yani slotta olabilir sorun yani ya slottadır yada ramdedir sorun yarın yine getireceğim sanki kiralamış gibi oldum her dakika oraya götürüyorum. Umarım sorunum çözülür ve birdaha böyle bir sorun yaşamam. Toplama bilgisayarlar performanslı diye aldım evdeki Casper laptop bile böyle bir sorun çıkartmadı yani şimdi napayım bilmiyorum aynı parçaların yenisinimi alayım hazır PC'mi alayım bilmiyorum.
Yazımı okuyup gözlerinizi yorduğunuz için teşekkür ediyorum.
Bende de böyle sorun vardı. Memtest86+ ile tarattım belleklerde bir sıkıntı bulamadı. Bellek yuvalarında sorun olabilir.
Hocam bende o program ile test ettim bir sorun göstermedi sorun slotta olabilir dediğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problem bende de var aynı marka model anakartı kullanıyorum, arkadaş forumda aktifsen ve sorunu çözdüysen yazabilirmisin nasıl çözdüğünü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı