İyi akşamlar arkadaşlar. Elimde Corsair vegeance pro series dual kit ram var 2*4gb. BIOS'ta default olarak çalışma hızı 1334 Mhz yazıyor. Anakartımın 1888 Mhz O.C.'siz kaldırdığını biliyorum (Gigabayt 990 FXa ud5 ). BIOS'a girip ramlerin çalışma frekansını en fazla 1600 yapabiliyorum.
BIOS'ta ve CPU-Z programımda 8 GB ram yazıyor ama bilgisayarımın özelliklerine girdiğimde kullanılabilir ram miktarı 3.98 GB yazıyor. Ne yaptıysam çıkamadım işin içinden. Acaba İşlemcim mi desteklemiyor AMD Phenom II X4 95(O.c ile 4 Ghz yaptım).
Ayrıca çift kanal olarak kullanılan Ramlerimi 1600 MHz'de çalıştırdığımda tek kanalmış gibi davranıyor. 2 adet resim atıyorum. Şimdiden yorumlar ve yardımlarınız için teşekkürler...
Bu sorunu eski anakartımda yaşamıştım. Biosun pilini çıkartın. 15 dk bekletip takın ve biosu güncelleyin. Çok büyük ihtimal sorununuz düzelecektir. Ayrıca o.c yapmanıza gerek yok. Çok büyük bir render karmaşası içinde yaşamıyorsanız çok gereksiz olarak görüyorum renderi. Saten sisteminize bakınca renderle uğraşmadığınız kanısına varıyorum. Dediğim gibi. Biosun pilini çıkarın. 15 dk sonra tekrar takıp biosu güncelleyin.