8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.98 GB Sorunu

abdul61kadir7

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci-Tekniker(Elektrik-Elektronik)
İyi akşamlar arkadaşlar. Elimde Corsair vegeance pro series dual kit ram var 2*4gb. BIOS'ta default olarak çalışma hızı 1334 Mhz yazıyor. Anakartımın 1888 Mhz O.C.'siz kaldırdığını biliyorum (Gigabayt 990 FXa ud5 ). BIOS'a girip ramlerin çalışma frekansını en fazla 1600 yapabiliyorum.

BIOS'ta ve CPU-Z programımda 8 GB ram yazıyor ama bilgisayarımın özelliklerine girdiğimde kullanılabilir ram miktarı 3.98 GB yazıyor. Ne yaptıysam çıkamadım işin içinden. Acaba İşlemcim mi desteklemiyor AMD Phenom II X4 95(O.c ile 4 Ghz yaptım).

Ayrıca çift kanal olarak kullanılan Ramlerimi 1600 MHz'de çalıştırdığımda tek kanalmış gibi davranıyor. 2 adet resim atıyorum. Şimdiden yorumlar ve yardımlarınız için teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu eski anakartımda yaşamıştım. Biosun pilini çıkartın. 15 dk bekletip takın ve biosu güncelleyin. Çok büyük ihtimal sorununuz düzelecektir. Ayrıca o.c yapmanıza gerek yok. Çok büyük bir render karmaşası içinde yaşamıyorsanız çok gereksiz olarak görüyorum renderi. Saten sisteminize bakınca renderle uğraşmadığınız kanısına varıyorum. Dediğim gibi. Biosun pilini çıkarın. 15 dk sonra tekrar takıp biosu güncelleyin.

After effects kullanıyorum ondan dolayı işlemciyi yenileyeceğim.

Bu arada işlemci 4.1 ghz sıcaklık stabil 30-40 °C daha da ellemiyorum açıkcası korkuyorum

Dosya Ekleri

• 3.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 816
Oğulcan Bey BIOS u güncellemeden önce BIOS pilini çıkartıp 15 dk beklemem gereklimi dosyayı indirdim Version FCb.

Arkadaşlar BIOS u güncelledim RAM çalışma hızını 1600 Mhz ye getirdim yine aynı şekilde bilgisayarıma girince kullanılabilir miktar 3.98 gb yazıyor...

Rev 3.0

Ya o zaman ben boşuna mı aldım 1866 mhz ram daha 1600 mhz de sıkıntı yaşıyorum eğer bu da olmazsa 1333 mhz de kullanmak zorunda kalacam

Msconfig'e gir. Önyükleme kısmına gel ve gelişmiş seçeneklere tıkla. Bellek üst sınırını kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…