8 GB RAM Neden Yetersiz?

asum812

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar toplama konularında, 8 GB RAM'in yetersiz olduğunu dile getiren çok insan gördüm. Hem Technopat Sosyal'de hem de diğer başka forum sitelerinde.

Benim anlayamadığım bir husus var sanırım. Tamam bazı oyunlar 8 GB RAM'in tamamını harcıyor resmen. Bazı oyunlara kesinlikle yetmiyor ama piyasadaki oyunların bir çoğuna fazlasıyla yetmiyor mu? 4GB RAM kullanırken bile fazlasıyla memnundum. Arada droplar yesem de birçok oyunda dert edeceğim seviyelerde olmuyordu kesinlikle.

Sorum 8 GB RAM'i yetersiz görenlere. Sizce neden 8 GB RAM yetersiz? Piyasada binlerce, yüzbinlerce oyun varken. Bunların ancak parmakla sayılabilecek kadarı 8 GB RAM'i zorlamıyor mu? Tamam kabulüm bu oyunlardan bazıları da en çok oynanan oyunlar olabilir ama sadece onlar oynanmıyor sonuçta. Benim gözden kaçırdığım, anlamadığım veya bilmediğim herhangi bir şey var ise bilgilendirir misiniz acaba?

Bu arada bilgisayarımı yeni topladığımdan 4 GB RAM'den 8 GB RAM'e geçtim ve inanılmaz bir huzur sağladı içimde :p Fakat bunun aynısının 16 GB RAM'e geçince (oldukça yakın zamanda geçeceğim) olacağını hiç zannetmiyorum. Bunu da söylemek istedim :p

Watch Dogs 2'de 1080p'de 8GB RAM'in %80'i kullanılıyor mesela. Yetersiz değil ama 8GB artık yavaştan yetmemeye başlıyor, 16GB almak daha mantıklı.

Şuan yeterli ilerde yetersiz hale gelebilir.

Evet dediğiniz gibi ileride... Fakat şu anda yetersiz olduğunu iddia eden bir kesim de var. Onların düşüncesini merak ediyorum :D

Şu an yeterli ama 2 seneye kadar yetersiz duruma düşecek. Bende de şu an 8 GB var seneye 8 GB daha almayı düşünüyorum bilgisayarı bugün topladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı