8 GB RAM olan PC'de kullanılabilir RAM miktarı 3.94 GB

dewils5050

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim sorunum şu: Bilgisayarımda 2 adet 4 GB RAM bulunuyor. Bilgisayarda bu 2 adet RAM'de görünüyor fakat sadece biri kullanılabiliyor. RAM'lerin slotlarının yerini değiştirdiğimde çoğu zaman sorunu çözüyorum fakat bilgisayar kapanıp açıldığında kullanılabilir RAM yine 4 GB'a düşüyor. Sizce sorunum neyden kaynaklı? Yardımınız için teşekkürler.
Not: RAM'lerimin ikisi de 1333 MHz'dir.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
ESC anakartların klasik sorunudur bazı MSİ markalılarda da olur. Bunun çözümünü henüz bulabilen yok. Ben bir kaç anakartı BİOS yükselterek düzeltebildim. Sizde şansınız bu yönde deneyiniz.
RAM değiştirmek, kapasiteleri ile oynamak, RAM üzerinde takla atmak gibi çözümlerin alayını yapıp başarısız olmak acıydı. Lakin çözüme ulaşanlarda genelde her türlü atraksiyonu denemiş kişiler. Maalesef doğru dürüst bilgi yok. Bol şans dileyelim size azıcıkda sabır tabii ki.

APU işlemcin yüzünden GPU RAM'in 4 GB'ını yemiş.
O Apu'nun gücü neki birde 4 GB ram yesin kendini bir an rx 570 felan sanmış heralde 😀
ESC anakartların klasik sorunudur bazı MSİ markalılarda da olur. Bunun çözümünü henüz bulabilen yok. Ben bir kaç anakartı BİOS yükselterek düzeltebildim. Sizde şansınız bu yönde deneyiniz.
RAM değiştirmek, kapasiteleri ile oynamak, RAM üzerinde takla atmak gibi çözümlerin alayını yapıp başarısız olmak acıydı. Lakin çözüme ulaşanlarda genelde her türlü atraksiyonu denemiş kişiler. Maalesef doğru dürüst bilgi yok. Bol şans dileyelim size azıcıkda sabır tabii ki.
Öyle bir yazmışsın ki adam konuyu açtığına bin pişman olmuştur şimdi 😁

O Apu'nun gücü neki birde 4 GB ram yesin kendini bir an rx 570 felan sanmış heralde 😀

Öyle bir yazmışsın ki adam konuyu açtığına bin pişman olmuştur şimdi 😁
yok hocam estağfurullah :D
Hocam ben sorunun anakartta olduğunu düşünüyordum. Fakat işlemcimin sorunu olduğunu bilmiyordum. Peki 8x1 ram alsam bu sorun çözülür mü sizce? Çünkü ramlerin biri takılı olduğunda yemiyor fakat ikisi takılı olduğunda yiyor.

yok hocam estağfurullah :D

Hocam ben sorunun anakartta olduğunu düşünüyordum. Fakat işlemcimin sorunu olduğunu bilmiyordum. Peki 8x1 ram alsam bu sorun çözülür mü sizce? Çünkü ramlerin biri takılı olduğunda yemiyor fakat ikisi takılı olduğunda yiyor.
APU sistemlerde çift modül RAM olması daha iyi belki RAM hızını arttırmak çözüm olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı