8 GB RAM yeni nesil oyunlarda yetmez algısı

Arkadaşlar ben çevrimiçini saymadan Cyberpunk'dan GTA 5'e hiçbir oyunda RAM'den kaynaklı bir donma yaşamadım RAM'im: 8 GB DDR 4 2400 MHz. Offline oyunlar için RAM'dan kaynaklı sorun söyleşilerini doğru bulmuyorum.
Peki diğer sistem özelliklerini ve hangi ayarlarda oyandığını söyler misin ?
 
Bir de monitörünüz 1080p ise o da kullanımın az olmasına sebep olabilir hocam. Mevcut oyunları 1080pnin üstünde oynamak isterseniz 8 GB RAM yetmemeye başlıyor.
 
Kendim tecrübe etmiştim 8 GB RAM olduğunda FPS düşüşü yaşıyordum tam kullanımı arttıkça 16 ya geçince ekstra fos etkisi bile oldu.

Senin yaşamaman "8 GB RAM" yeter anlamına gelmez. GTX 750'li sistemde 1x8 GB kullanırım yeter, RTX 2060'da kullanırım yetmez. Ekran kartının beslemesi, oyun grafiklerinin ihtiyacı, çift kanal vb bunların hepsi oyuna, sisteme göre değişir.

Senin bakış açından gidersek ben de Ryzen 1500X ile tüm oyunları rahat oynuyorum, daha yüksek işlemci gereksiz derim. Ama bu doğru değil.

Benim bahsettiğim bilgisayarın kaldırmaması tabii ki aralarında 10-15 FPS farkı var ama tüm oyunlar 8 GB RAM'LED'e oynanabilir.
Zaten şu anda 8 GB RAM yetecektir. Gelecekte çıkan oyunları oynamak için 16 GB RAM öneriyorlar.
Ayrıca render gibi işlemlerde RAM fazla kullanıldığı için 16 GB tercih edililiyor.

Şu an yetmeyeceğini söyleyen birçok kişi var.
 
Yetmez dediğimiz oyunlar genelde online oluyor zaten?
Yetmez derken şöyle açıklayayım 8gb ram artık idare eder bir seviyeye gelmiş bunu ben kendi deneyimimle söylüyorum öncelikle sistemim 8 ramle çok iyi çalışıyordu oyunlarda vs fps 100 150 falandı ama programlarda 8gb ram mühendislik okuduğum için biraz eksik kalıyordu ben o amaçlı aldım.Ortaya çıkan sonuç ise çok farklı cpu kullanımı daha dengeli bir hale geldi cs go da 150 fps görürken 250 300 fpsleri görmeye başladım aynı şekilde programalar stabilleşitti 8gb ram işlemcin iyiyse eğer ferrari motoruna az benzin atmak gibi oluyor(tabiki dual 16GB lazım).
 
Oyunu çalıştırdığınız kaliteyle ilgili bir durum. Sadece görsellik sadece gpu+vram'e etki eden bir durum değil. Bunun işleme süreci, ram'de tutuluşu var. Düşük-orta ayarlarda çoğu oyunda 8 GB ram yeterli olurken bu ayarları yükselttiğinizde "drop" yemeye başlıyorsunuz. Rahat işlem gerçekleşmesi için belleğin sürekli doldur boşalt pozisyonunda olması ister istemez sistemde aksamalara neden oluyor. BF'de drop yerken 16 GB dual channel'a geçtiğimde droplar kesildi.
 
Arkadaşlar ben çevrimiçini saymadan Cyberpunk'dan GTA 5'e hiçbir oyunda RAM'den kaynaklı bir donma yaşamadım RAM'im: 8 GB DDR 4 2400 MHz. Offline oyunlar için RAM'dan kaynaklı sorun söyleşilerini doğru bulmuyorum.
Watch Dogs Legion ultra ayarlarda RAM kullanımı 10 GB'ı buluyor benim. Sistemim 3070 SUPRIM, i5 10600k, 2x8GB 3200 MHz RAM.
 

Geri
Yukarı