8 GB RAM yeni nesil oyunlarda yetmez algısı

RAM MHz'si FPS'ye etkisi var zaten ama konu RAM MHz'si değilki konu 8 GB tek RAM ile 16 GB Dual RAM ayrıca Intel'lerde AMD'ler kadar MHz artması FPS'ye etki etmiyor AMD işlemciler yüksek mzhyi daha çok seviyor.

Ben onun cevabını zaten verdim. Bundan 1 sene önce hazır sistem aldım 8 GB vardı Ultra ayarlaçrda sürekli drop yiyordum. Sonra YouTube'deki videolardan Dual Channel'ün farkını gördüm işlemcim R5 2600 gidip 8 daha aldım AC Unity AC Origins Watch dog 1 2 3 serilerinde 40 45 daha fazla FPS almaya başladım arkadaş diyorya 8 GB RAM yetiyor 2014'te cıkmış bir oyunu 8 GB RAM ile rahat oynayamamıştım.
 
Benim testimde 2667MHz RAM kullandım ve 40FPS fark etti buan ne diyeceksin?

Ona zaten 8 RAM yeter bant genşliğin 20GB/S bile değilken burada konuşmanın anlamı yok eski sistemlerde 8 RAM sıkıntı çıkartmaz zaten 6 sene önce 8 RAM 16 GB RAM gibiydi ama bu zamanlarda yeni bir sistem alrısan ve ona 8 takarsan RAM darboğazı olur.

Bunu bilmiyordum.
 
Warzone oynarken %97 civarlarına çıktığını görmemle birlikte 8 GB daha ekleme yaptım çok yakın zamanlarda bütün oyunlarda sıkıntı çıkmaya başlayacaktır diye düşünüyorum.
 
Warzone oynarken %97 civarlarına çıktığını görmemle birlikte 8 GB daha ekleme yaptım çok yakın zamanlarda bütün oyunlarda sıkıntı çıkmaya başlayacaktır diye düşünüyorum.

Hocam CoD yapımcıları tam sistem kullanmak istiyorlar 175GB depolama istemelerinden bile belli evet map oyun büyük ama sanki biraz bol kullanmışlar optimize açısından.
 
Konuyu hortlamış gibi oluyorum ancak 8 GB yeterli, 16 GB ram standardı dış mihrakların uydurması gibi şeyler söylemek saçma. Böyle bir şey söylediğinizde şunları da söylersiniz:
144 Hz monitör gereksiz, zaten çoğu AAA oyunda 144 Hz alınmıyor.
4k ya da 2k monitör gereksiz, sisteme gereksiz yük bindiriyor, 1080p gayet keskin.
Rtx kartlar gereksiz, zaten oyun oynarken yansımaya mı odaklanıyorsun, fellik fellik düşman arıyorsun.
60 fps gereksiz 30 fps'de gayet akıcı.
Gtx 1050 neyinize yetmiyor, her oyunu açıyor yeğenim.
Gibi gibi liste uzayıp gider. Ona göre her araba seni a noktasından b noktasına götürüyor ancak piyasada binlerce çeşit araba mevcut. Yani 8 GB ram'le oyunları oynarsın ancak senin neyi nasıl arzuladığına bağlı. Ben oyun oynarken altta tarayıcı, Spotify, Discord ve bilimum şey açarak oynuyorum. Çoğu zaman işimin arasında açık olan Word, Powerpoint, Pdf okuyucular gibi birçok programı kapatmadan yarım saat kafamı dağıtmak için oyun açıyorum ve her bir işe hazırlık yapmak, hepsini tekrar açmak büyük vakit kaybı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı