8 GB RAM'den 4 GB kullanılabilir gözüküyor

CankatK

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarın hakkında kısmına girdiğimde RAM: 8 GB (kullanılabilir 3.99) GB gözüküyordu. Görev yöneticisinde de aynı şekilde, donanıma ayrılan 4 GB olarak gözüküyordu. Sizce sebebi nedir? (64 Bit Windows 10 Pro kullanıyorum.)

Bilgisayarın hakkında kısmına girdiğimde RAM: 8 GB (kullanılabilir 3.99) GB gözüküyordu. Görev yöneticisinde de aynı şekilde, donanıma ayrılan 4 GB olarak gözüküyordu. Sizce sebebi nedir? (64 Bit Windows 10 Pro kullanıyorum.)
Sistem eğer APU işlemci ise sizin RAM belleklerinizden kendisine VRAM olarak birazını alır. Sebebi bu olmalı.

MHz'ler farklı ama bu zamana kadar sıkıntısı yoktu 1-2 senedir? Biri 1333, diğeri 1600.

Farklı MHz RAM'lar bir zaman sonra sıkıntı yaratabiliyor. Benim başımada geldi sistemde 8 GB RAM gözüküyordu MHz'ler farklıydı bir süre sonra 4 gözükmeye başladı sonra mavi ekran vermeye başladı ...
Sorun RAM'lardan kaynaklı diye düşünüyorum.

Farklı MHz RAM'lar bir zaman sonra sıkıntı yaratabiliyor. Benim başımada geldi sistemde 8 GB RAM gözüküyordu MHz'ler farklıydı bir süre sonra 4 gözükmeye başladı sonra mavi ekran vermeye başladı ...
Sorun RAM'lardan kaynaklı diye düşünüyorum.
Şimdi BİOS'tan RAM frekansını 1333'e çektim,değişen bişey olmadı maalesef.Dediğiniz gibi olabilir.
Peki diyelim aynı Mhz'li RAM aldım,sorun devam ederse ne yapmam lazım?
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Ama bilgisayarı kapatıp açınca yine (kullanılabilir 4 GB)olarak gözüktü. Sorunu çözmemi sağlayan yöntem RAM'lerin yerini değiştirmem sayesinde şu an gene normal şekilde kullanabiliyorum. Bir daha bilgisayarı kapatıp açınca yine 4 GB olarak gözükürse, bu döngü hep devam mı edecek?

Son düzenleme:
RAM'ların birisi arızalı sanırım tek olarak tak dene çalışıyorsa sonra diğerini tek olarak dene.
İkisi de çalışıyorsa diğer slotta yine tek tek kullanarak dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı