8 Gb Ram'i Kullanılabilir 4 Gb Olarak Görüyor

Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Teknikeri
Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır yanlış ise şimdiden özür dilerim.

Başlıkta da belirttiğim gibi bir sıkıntım var. Düne kadar 4 Gb Ram ile idare ediyordum kısa bir süre sonra bilgisayarımı değiştireceğim için ufaktan ekleme yapmak istedim 2x2 Gb G Skill Ddr2 Ram aldım fakat böyle bir sorunla karşılaştım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://imageshack.com/a/img36/9413/kxjj.jpg
kxjj.jpg

İşlemcim C2q8300.
Üzerindeki eski Ram'lerim Kingstone HyperX 2x2 Gb 1066 Mhz anakart O.C ile desteklediği için almıştım fakat hiç bir zaman yükseltemedim.
Gigabyte Ep41-ud3l rev 1.0 anakart Bios sürümü f6 en son güncel sürümü
anakart linki:
:Teknik Özellikler - GA-EP41-UD3L (Rev. 1.0) - G41 - Yonga Seti Soket 775 - Anakart - GIGABYTE
Asus Gtx660 ekran kartı
Ram'lerin ET6 üzerindeki görüntüleri.
v2ea.jpg

yul7.jpg

bx63.jpg
inah.jpg

Ramlerin fotorafları
x5h8.jpg

8j41.jpg

Tüm diziliş sıralarını denedim G skill ramleri işlemciye yakın olan tarafa koyduğumda sürekli bios ekranında kapanıp kapanıp açılıyor anlam veremedim. En son bu şekilde taktım.
dvjk.jpg

Bios ekran Görüntüleri:

2ulx.jpg
7n70.jpg
m1a1.jpg
4uap.jpg
wyvh.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Biosta bütün sekmelere girdim ama öyle birşey bulamadım yada göremedim tam olarak hangi sekmenin içinde aramam lazım anladığım kadarıyla ekran kartı paylaşım sekmesi

Windows 8.1 kadar rahat, güncellenen ve güzel bir işletim sistemi yok. Buyur: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal
Tamam diyelim w8.1 e geçtim ram lerle ilgili sıkıntım ortadan kalkacakmı peki ?
Beni yanlış anlamayın ama konu ram konusundan işletim sistemi konusuna dönmeye başladı sanki.
kafamı karıştıran konu şu w7 64 bit özelliklerde 8 gb ram kullanılabilir 4gb olarak gözüküyor tamam 4 kullansın da biosta neden 4 olarak gözüküyor bu çok kafamı kurcalıyor.

Kafama bişey takıldı, anakartın kitapçığında diyor ki 4 kanal kullanacaksan sadece tek tarafında çip olan RAM’leri seçmen lazım. Simdi ben bu soğutucu olan RAM’lerin tek taraflı ya da çift taraflı olduğunu resimden anlayamadım. Sen onları bi kontrol et. Eğer çift tarafı ise, sorun ondan olabilir.

Kitapçığın 16. sayfasında:

KqzZkd.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı