8 GB RAM'in sadece 2,6 GB'ı kullanılabilir

Yer
İstanbul
Merhaba. Laptopumda fan sesi ve ısınma sorunu vardı. Bir bilgisayarcıya yaptırdım.'fanı kırık ve takılmış, bu yüzden hem ses çıkarıyor, hem de ısıtıyor bilgisayarı'dedi. Dün akşam aldım. Artık ses yok, ısınma sorunu da yok. Fakat Windows 10 Home 64 Bit orijinal lisansdan Windows 10 Pro 32 Bit'e dönmüş. Crack yüklemiş galiba. İşlemcim X64 tabanlı. Bilgisayarda 4 GB RAM var. Bu yüzden 32 Bit olmalı. 64 bitte ağır çalışır dedi. Görev yöneticisinde 2,6 GB RAM gösteriyor. Bilgisayarcıya götürmeden önce 7,4 GB'dı. Görev yöneticisi ekran görüntüsü:

1614422445131.png

Bu da bilgisayar özellikleri:

1614422720816.png

Eskiden CS:GO oynarken 20 FPS de olsa oyun açılırdı. Şimdi maça girme ekranında çöküyor. Ama tarayıcı oyunlarında eskiden kasmasına rağmen şimdi kasmıyor. Gerçekten çok kafam karıştı. Her program ayrı telden RAM miktarı söylüyor.

Ben Ekran kartı driver yükseltince darboğaz yapan bilgisayarı "Ekran kartı bozulmuş." diye yutturanı gördüm.

Zamanında 900TL'ye aldığımız bilgisayarı satmaya çalıştığım bilgisayarcı bana 30TL vermişti :/ Lanet olsun o zamanlar toyduk bir de şimdi gelsin :D Konu sapıtacak boş verelim :)

Eki Görüntüle 898271

Windows+r MSConfig yaz ön yükleme, gelişmiş seçenekler de bunlarda tik varsa kaldır.
Bunu denedim.8192 mb üst bellek sınırı.İşe yaramıyor.
Hem APU olduğundan RAM'dan biraz kendine ayırıyor hem de sistem 32 Bit olduğu için yarısını görmüyor. Sistemi 64 Bit yapın, sorun çözülür diye tahmin ediyorum. Bir daha da bilgisayarcılara bir kılınızı bile emanet etmeyin derim. Tabii bu dediğim bazı bilgisayarcılar için.
Güvendiğiniz bir 64 bit yapma rehberi atabilirmisiniz?

Hocam onu kapatın açmayın.

Kapalı. Neyse sanırım 64 Bit sistem kuracağım.

USB belleğe medya oluşturma aracı ile sadece 64 Bit'i indiriyorum. Bellek 7,48 GB. Yeterli olur mu?

USB belleğe medya oluşturma aracı ile sadece 64 Bit'i indiriyorum. Bellek 7,48 GB. Yeterli olur mu?

64 Bit yapınca RAM tekrar 7,4 GB oldu. Konu kapanabilir. Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı