8 GB ve 16 GB RAM arasında çok fark var mı?

Anladım, yani ben ne biliyim RAM'in sistem için daha önemli olduğunu sanıyordum. Birde bazı kişiler diyor ya şu dönemde artık en az 16 GB olması gerek falan. Bunlar da kafamı karıştırdı. Bütçem yetse ikisini de alacağım ama :(
Oynadığın oyun BF5, Watch Dogs 2, GTA 5, COD Warzone gibi ağır oyunlar değilse 8 GB yeterli.

Anladım, yani ben ne biliyim RAM'in sistem için daha önemli olduğunu sanıyordum. Birde bazı kişiler diyor ya şu dönemde artık en az 16 GB olması gerek falan. Bunlar da kafamı karıştırdı. Bütçem yetse ikisini de alacağım ama :(

Öyle zaten bir de depolama da oda var 1 TB HDD mi yoksa 500 gb SSD mi?
İkiside aynı fiyata geliyor yani Monster var bende sitesinde öyle gösteriyordu? Tabi markaları neler açıkçası bilmiyorum. Ve bir sroum daha var dizüstü bilgisayarlarda birden fazla M2 SSD takmak için PCI slotu oluyor mu?

RAM miktarı senin bilgisayarı ne için kullandığına göre değişir. Eğer SSD alırsan hem sistem daha hızlı açılır hemde kullandığın programlar daha hızlı başlar. RAM pek fark yaratmaz eğer oyun için kullanmıyorsan. 500 GB SSD al.

Var hocam. Ama aşırı bir fark yok. Mesela 4GB RAM ile 8GB RAM arasında ciddi bir fark var. Tabii bu yapılan işe göre değişecektir.
4GB RAM'den 8 GB RAM'e geçmekle, 8 GB RAM'den 16 GB RAM'e geçmek arasında çok fark var. 4 GB RAM ile Windows 10 bile daralıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı