Çözüldü 8 Pin Anakarta 4 Pin Takıp Çalıştırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çalışacaktır fakat 8 pin bağlamanız daha sağlıklı olur. 8 pin çıkış yoksa şu tür bir 4 pin to 8 pin kaliteli çevirici alın. Örnek olarak atıyorum;

Çözüm
İşlemci tam yüke binince kapanır demişler ki bu yanlış. Bu işlemcinizin tam yükte kaç watt tükettiği ile alakalıdır. Yoksa 65 watt işlemcinin tam yükte 4 kablo ile sıkıntı yaratması mümkün değildir. Ayrıca 4 kabloyu 8 kabloya çevirmek daha fazla güç aktarımı sağlamaz. 4 kablonun aktaracağı güç belli. Onu sonradan 8 kabloya çevirmek 4 kablonun üzerinden daha fazla güç alabilmenizi sağlamaz. Örneğin borudan geçecek suyun miktarı belli. Ucuna daha büyük bir musluk takmak ile daha fazla su alamazsınız. Çünkü gelen suyun basıncı belli borunun kapasitesi belli.

65w işlemcinin çektiği güç değil termal çözüm oranıdır. 3600 kullanıyorum 65w olarak değer veriliyor ama 1.4v çekiyor yük altında, 2600'da 65w ama 1.23v çekiyor yük altında burda işlemciye göre değişen bir sorun var onun için birbirimizi yemeyelim.

65w işlemcinin çektiği güç değil termal çözüm oranıdır. 3600 kullanıyorum 65w olarak değer veriliyor ama 1.4v çekiyor yük altında, 2600'da 65w ama 1.23v çekiyor yük altında burda işlemciye göre değişen bir sorun var onun için birbirimizi yemeyelim.
Biz de TDP demedik zaten. Yük altında en fazla çekebileceği güç dedik. Buna OC v.s. de dağildir diye ayrıca belirtmeme gerek yok. 65 watt işlemci OC v.s. İle kaç watt tüketebilir en fazla normal şartlarda? Bu sorunun cevabını bekliyorum. Aslında aynı şeyi anlatıyoruz ama sen yazımı düzgün okumadığın için yanlış anlıyorsun. Yük altında sıkıntı çıkarır diyenler ezbere konuşuyor.

Çalışacaktır fakat 8 pin bağlamanız daha sağlıklı olur. 8 pin çıkış yoksa şu tür bir 4 pin to 8 pin kaliteli çevirici alın. Örnek olarak atıyorum;

Konu hortlamış gibi olacak ama googleladım buraya çıktım.
Kaliteli dediğin kablodan aldım hiç güç vermedi bu sefer de. İade edip farklı bir marka aldım çözüldü. Arada reset atıyordu sebebini çözemedim ama şimdi atmıyor. Dark 4 pin Anakart CPU - 8 pin CPU Güç Dönüştürücü Kablo (DK-CB-P401) | Teknobiyotik

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı