Ben bu sene TEOG a girdim. İki teog toplamım 7 yanlışım var. İlk teog um 1 fen 1 mat 1 ing ikincisi ise 4 tane ingilizce
. Yani İngilizceye ve fen e dikkat etmen gerekir. İngilizce konusunda şanslısınız. Çünkü sadece 10 ünite işleyeceksiniz. Biz 16 tane işlemiştik
. Aslında bu sene girecek olanlar çok şanslı. Çünkü hem müfredat baya bi hafifletiliyor hem de yepyeni ve gerçekten kullanışlı ders kitapları geliyor . Bu açıdan çok şanslısınız. Ancak unutmamak gerekir ki tüm bunlar sizi bi tık daha zor bi sınav bekliyor demektir. Ama canını sıkma ben iki teog dan 7 yanlış çıkarta bilmişsem sen hayli hayli yaparsın (şu anki motivasyonun bunu gösteriyor ve bunu taktir ettim ) .
Kaynaklara gelicek olursak konu anlatım olarak PES yayınlarının 'Öğrencinin not defteri adlı bir kitabı var. Şiddetle tavsiye ederim benim gibi tuttuğun notları berbat el yazın yüzünden okuyamıyorsan
.
Soru Bankası olarak Anafen tüm dersler ya da FDD nin kitabını öneririm (FDD biraz ağır olabilir ama Anafen tam ayarındadır). Bir de gene Anafen in tırıklı testleri var.
Şimdi bu sene yapman gereken en önemli şey kitap okumak! Çünkü sınavda okuduğunu ilk seferde anlayabilmen çok önemli. Şu Çılgın Türkler i duymuşsundur. Onu okursanız bu sene 2. dönem İnkılap ını halledersiniz. Bu yaz asıl ağırlığı fen e ve matematik e ver bence. Ve yapman gereken en önemli şeylerden biri de periyodik tabloyu ve başlıca elementlerin kimliğini ezberlemelisin . Eğer bunu yaparsan bu sene fen de çok rahat ve başarılı olursun . Matematikte ise geometri biraz baş ağrıta bilir . Üçgenlere ve trigonometrik oranlara şimdi den başla bence . İngilizce tamamen kelime idi bu sene bu yüzden kelimeleri çok iyi bilmen gerekir ve 1. 2. 3. hallerini çok iyi öğren . Onu da yaparsan ingilizce de sadece bu sene değil lise hayatın boyunca da rahat edersin .
Önemli bir diğer konu ise sınav sırasında heyecan yapmamanız. Sakın kaydırma yapma ve tüm dikkatini sadece sınava ver. Bu gerçekten çok önemli.
Ve son olarak teog a girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Sınav her ne kadar da kolay olsa da insan bu sene boyunca sınav stresi denen şeyi yaşıyor. Umarım istediğin hedefi tutturursun. Ben başardım bu yaz babam pc toplayacak bana

. Umarım sen de başarırsın.
. Aslında bu sene girecek olanlar çok şanslı. Çünkü hem müfredat baya bi hafifletiliyor hem de yepyeni ve gerçekten kullanışlı ders kitapları geliyor . Bu açıdan çok şanslısınız. Ancak unutmamak gerekir ki tüm bunlar sizi bi tık daha zor bi sınav bekliyor demektir. Ama canını sıkma ben iki teog dan 7 yanlış çıkarta bilmişsem sen hayli hayli yaparsın (şu anki motivasyonun bunu gösteriyor ve bunu taktir ettim ) .Kaynaklara gelicek olursak konu anlatım olarak PES yayınlarının 'Öğrencinin not defteri adlı bir kitabı var. Şiddetle tavsiye ederim benim gibi tuttuğun notları berbat el yazın yüzünden okuyamıyorsan
Soru Bankası olarak Anafen tüm dersler ya da FDD nin kitabını öneririm (FDD biraz ağır olabilir ama Anafen tam ayarındadır). Bir de gene Anafen in tırıklı testleri var.
Şimdi bu sene yapman gereken en önemli şey kitap okumak! Çünkü sınavda okuduğunu ilk seferde anlayabilmen çok önemli. Şu Çılgın Türkler i duymuşsundur. Onu okursanız bu sene 2. dönem İnkılap ını halledersiniz. Bu yaz asıl ağırlığı fen e ve matematik e ver bence. Ve yapman gereken en önemli şeylerden biri de periyodik tabloyu ve başlıca elementlerin kimliğini ezberlemelisin . Eğer bunu yaparsan bu sene fen de çok rahat ve başarılı olursun . Matematikte ise geometri biraz baş ağrıta bilir . Üçgenlere ve trigonometrik oranlara şimdi den başla bence . İngilizce tamamen kelime idi bu sene bu yüzden kelimeleri çok iyi bilmen gerekir ve 1. 2. 3. hallerini çok iyi öğren . Onu da yaparsan ingilizce de sadece bu sene değil lise hayatın boyunca da rahat edersin .
Önemli bir diğer konu ise sınav sırasında heyecan yapmamanız. Sakın kaydırma yapma ve tüm dikkatini sadece sınava ver. Bu gerçekten çok önemli.
Ve son olarak teog a girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Sınav her ne kadar da kolay olsa da insan bu sene boyunca sınav stresi denen şeyi yaşıyor. Umarım istediğin hedefi tutturursun. Ben başardım bu yaz babam pc toplayacak bana
Son düzenleme: