8. sınıf matematik yapamıyorum

ibasicGodStrafe

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktaki gibi son girdiğim efor denemesinde 6 doğru 8 yanlış matematik Türkçe 17'ye 3 fende 17'ye 3 inkılap 10 0 din ve İngilizce 8E 2 çok fazla soru çözmeme rağmen yapamıyorum. Çözdüğüm yayınlar drift matematik ile koray avcı yayınları 8. sınıf temel adımlar. Ne yapmalıyım netlerimi arttırmak için?

O zaman konuları anlamamışsın demektir. Çözemediğin soruların genel konularını yaz bir kağıda ya da bilgisayara. Ardından o konuyla alakalı Youtube'ta hocalardan dersi dinle. İyice kavra, sonra tekrar dene. Bu sefer daha iyi şeyler yapabilirsin belki.

Ben 10. sınıfın kendi zamanımda 14 matematik ile 3.4 yüzdelik ve 445 puan yaptım hiç çalışmadan. Çok kafaya takma eğer 470/500 falan yapmayı planlamıyorsan çoğu lise sana aynı şeyi verecektir.(Türkçe 19/Fen 19)

Başlıktaki gibi son girdiğim efor denemesinde 6 doğru 8 yanlış matematik Türkçe 17'ye 3 fende 17'ye 3 inkılap 10 0 din ve İngilizce 8E 2 çok fazla soru çözmeme rağmen yapamıyorum. Çözdüğüm yayınlar drift matematik ile koray avcı yayınları 8. sınıf temel adımlar. Ne yapmalıyım netlerimi arttırmak için?

Bak şimdi sana 4 adım önereceğim;

1- tekrar.
Sen gerçekten tüm konuları %100 bildiğine emin misin? Üslü ifadeleri, karekökleri... Eğer bunları bilmiyor isen ilk önce bunu yap.
2-K. O. Z
Tamam, temel konuyu bildiğini söylüyorsun. O zaman soruları çözmeye kazanımlar-zor kazanımlar-yeni nesil (giriş seviyesi)-yeni nesil -yeni nesil (LGS stili) şeklinde başlayabilirsin. Asla ilk yeni nesilden başlama gibi bir hata yapma acısını sen çekersin.
3-okuduğunu anla
Tamam kazanım sorularınıda gayet iyi çözüyorsun. O zaman hala neden yapamıyorsun? Okuduğun soruyu anlıyor musun önce buna bak. Matematik soruları 2 bileşenden oluşur. Sorunun bir Türkçe kısmı vardır bir de matematik. Türkçe kısmını yapamadan, soruyu anlamadan çözümü kağıda dökemezsin bunun için okuduğunu anlaman lazım. (okuduğunu anlamak için ya kitap oku ya da paragraf çöz)
4- strateji.
İlk 3 adımda tamam ama hala çözemiyor musun? O zaman yapamadığın yeni nesil soruların çözümlerini izle. Onu çözen öğretmen veya her kimse soruyu nasıl çözdü ona bak. Yani 2+3 =5 5+9 = 14 gibi değil. Bu stildeki soruyu nasıl çözdü? Hangi yöntemi kullandı ona bak. Ve karşına bu tip soru çıkarsa sende o strateji ile çöz.

Son olarak, konular hakkında bol bol soru çözmeyi ve tekrar yapmayı da ihmal etme.
Beyin bir konuyu unutmamak için tekrar ister, sen ona tekrar ettir ki asla aklından çıkaramayasın.

Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı