8. Sınıf Zor mu ?

Ali Ateş

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Ben bu sene 8. Sınıfa geçtim. 6. Ve 7. Sınıfta ortalamam 99.50 idi.
Ancak çok stres yapıyorum, nedenini de bilmiyorum. 8. Sınıf için önerileriniz nelerdir ? Stresi nasıl atlatabilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stres yapmana gerek yok. Belki 1-2 gün alışma süresi olabilir ama kolay atlatırsın, önemli olan TEOG ama sen bunu dert edecek birine benzemiyorsun 99.50 ortalaman olduğuna göre. Basitçe stres yapacak bir şey yok.
 
Nasıl bir öğrenci olduğuna bağlı. Ki 99.50 puana bakılırsa çalışıyorsun. Çalıştığında başaramayacağın bir sınıf değil bunu söyleyebilirim son TEOG'a girmiş biri olarak.
 
Ben de 8. sınıfa geçerken endişeli idim ama stres yapmayı gerektirecek bir şey yok. Hatta sınav daha çok bilgiyi değil stresi ölçüyor bile diyebilirim. Benden 3-4 kat fazla çalışan arkadaşlarım bile benden düşük aldılar ve hepsi stres yüzünden. 6. sınıf ortalamam 97, 7. sınıf ortalamam 99 iken 8. sınıf 99.5 geldi benim örnek olarak. Yani zor değil.
 
Zor değil. Ama TEOG dersen önceki seneler gibi kolay olur. Fakat 3-4 anlaşılması zor, trol soru koyarlarsa işiniz zor. 2. dönem TEOG sınavında Matematik dersinde bir soru vardı, çoğu kişinin 1/16 yapıp cevabın 1/4 çıkması. Bu soruyu halen daha anlamış değilim. Bunun gibi sorular gelirse çok dikkatli olun, sakince okuyup çözün.
 
Stres yapma çünkü TEOG'dan sonra üniversite sınavında o stresi saklaman gerekecek. Stres "ne kadar da bitmeyen bir şey". Şaka bir yana fazla dert etme. Sonuçta çok çok fazla önemli bir sınav değil. Yani hayatını tam olarak belirlemeyecek. Ama üniversite sınavı senin mesleğini belirleyecek, daha doğrusu stresini azaltarak, çalışarak sen belirleyeceksin. Bence stres ve heyecan biraz olmalı. Çünkü olmayınca öğrenci boşluyor, yaparız diyor. Olacak ama çok az tadında olacak. Yani %20-30 düzeyinde streslensen bu senin azmini de artırır. Bunu azaltmanın yolu da sınavı fazla düşünmemek. Aksi takdirde zaten kafayı yersin. Dersler hiç zor değil. Gayet kolay konular. Belki bazılarında zorlanabilirsin, o zaman onların üstüne fazla gideceksin. Sınavlarda ise MEB bazen birinci sınavı kolay yapıp ikinciyi zor veya tam tersi yapabiliyor. Tam bir ayarı olmadığından bir şey söyleyemeyeceğim. Ama önceki 2 yılda çıkmış TEOG sorularını ve telafi sınavının sorularını indir MEB'in sitesinden çöz.
 
Stres yapmamaya çalış. Önceki senelerin devamı olacak. Sen şimdiden hazırlık yapmaya başla. Ders çalış. Hazırlık yaptığın için sana kolay gelir bu sene. Başarılar dilerim.
 

Geri
Yukarı