8. sınıfta boyumun 151 olması normal mi?

Benim de arkadaşım 8. sınıftayken boyu 1.50 falandı. Ortalama boy 1.60-175 arası oluyor. Çocuk ilkokuldan beri taş çatlasa 20 cm uzamıştır belki. Şimdi liseye geçti. Lisede başına ne gelir bilmiyorum. Belki alay bile edebilirler onunla.
Hocam yapabileceğiniz en iyi şey doktora görünmek belki hormonel bir sıkıntı vardır erken tedavi ile çözme ihtimali vardır doktorun.
Hocam benim arkadaşım da doktora gitti. Mama tarzı bir şey verdi. Boyunu uzattı ama beyefendi naza bindi. İçmeyeceğim dedi. Boyunu 3-5 cm uzatmıştı yine de. İçseydi belki 1.60 olabilirdi.

Bir de yemeğinize dikkat edin. Çok yiyin. Yemeği az yerseniz kilo da almazsınız boyunuz da uzamaz.

8.sinifta kızların daha uzun olması beklenmez genelde eşit ya da daha uzun olur erkekler. Bunun dışı ileride olacağı Max boyda 165 falan ki o da ergenliğe girmediyse. Ortalamaya göre kısa bunun dışında.

O yaşlarda boyum 142,5 CM idi. Şu an 11'e geçiyorum boyum yaklaşık 180 cm ve hala uzuyorum. Bizim sülale genelde liseye başlayınca boy atmış babamda dahil. Babamın boyu şu an 184 ona az çok yaklaştım. Ancak sen bence yine de doktora görün (endokrinoloji) .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…