Kardeşim bende ortaokulda başarılı bir öğrenciydim. 8.sınıf ortalamam 97.8 falandı. Liseye geçince bir şok durumu oluyor. Çünkü bambaşka bir sistem. Yeni dersler görüyorsun. Yeni bir ortama giriyorsun. Adaptasyon süresi oluyor. Ben kolay adapte olmuştum ve hiç oyun oynamıyordum bilgisayarda. Telefonum da yoktu. Zaman harcayacak bir şey yoktu yani ama ona rağmen ders çalışmak istemiyordum. Bu normal yani.
Ders çalışmak yerine daha eğlenceli alternatifler bulunca insan bir daha ders çalışmak istemiyor. Sana tavsiyem oyun süreni azalt ama tamamen bırakma çünkü zorlanırsın. Çok sevdiğim bir söz var, benim hayat mottom oldu. Koşamıyorsan yürü, yürüyemiyorsan emekle, emekleyemiyorsan sürün ama asla olduğun yerde kalma. Ders çalışmak zor mu geliyor. Hiç yapmamak yerine az da olsa çalış. 5 matematik sorusu çöz ya da 10 dk matematik çalış. Yavaş yavaş artırırsın sorun değil. Ama bir süre sonra arkana baktığında en azından çalıştım dersin. Belki az çalıştım ama olduğum yerde kalmadım.
Login • Instagram
Eğer benimle iletişime geçersen plan yapman konusunda falan yardımcı olabilirim.