8 ve 4 GB RAM Birlikte Kullanılır mı?

4blood

Kilopat
Daha fazla  
Bende şu anda Kingston HyperX 8GB 2400MHz CL15 DDR4 RAM var. Onun yanına Kingston HyperX 4GB 2400MHz CL15 DDR4 RAM alırsam sorunsuz çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kullanılabilir fakat biraz daha bütçe için bekleyip 8 GB almanız daha mantıklı olur. Çift kanal kullanmak için 8+8 GB kullanmanız en mantıklısı.
Kullanılabilir fakat biraz daha bütçe için bekleyip 8 GB almanız daha mantıklı olur. Çift kanal kullanmak için 8+8 GB kullanmanız en mantıklısı.

Çözüm
Benim 16GB var 1 kanalda, diğer kanala 4 GB taksam sıkıntı yaşar mıyım? 20 GB toplam olucak zaten o bana uzun bir süre yeter diye düşünüyorum.
Eğer fazla RAM kullanan uygulamalarla işiniz yoksa 16 GB sizin için gayet yeterli olacaktır. Bunun yerine bütçenizi bekletip biraz daha yükseltin. İleride bir 16 GB daha takarsanız çok daha iyi olur.

Eğer fazla RAM kullanan uygulamalarla işiniz yoksa 16 GB sizin için gayet yeterli olacaktır. Bunun yerine bütçenizi bekletip biraz daha yükseltin. İleride bir 16 GB daha takarsanız çok daha iyi olur.
2133 MHz kullanıyorum. 2020'den sonra DDR5 RAM'ler çıkacakmış. O zaman büyük ihtimalle sistem değişir benim demek istediğim. 16+4 düzgün çalışır mı? Çünkü 20 GB bana o zamana kadar hayli hayli yeter.

Yanlış Bilgilendirme
Benim 2+8 ama Dual Channel yazıyor. Doğru mudur?

2 Tane RAM var ise otomatik çift kanal olur zaten, miktarlarının aynı olmasına gerek yok diye biliyorum.
2133 MHz kullanıyorum. 2020'den sonra DDR5 RAM'ler çıkacakmış. O zaman büyük ihtimalle sistem değişir benim demek istediğim. 16+4 düzgün çalışır mı? Çünkü 20 GB bana o zamana kadar hayli hayli yeter.

Çalışır tabi, niye çalışmasın ki?

Bu zamanda 16 ve 20 arasında büyük fark yok. Minimum 16 GB RAM isteyen oyuna denk gelmedim şimdiye kadar. 16 GB RAM birkaç yıl boyunca size rahatlıkla yetecektir. Boş yere masraf etmenize gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı