8 yıllık laptopa Format atılmalı mıdır?

guatex

Decapat
Merhaba, laptopumu alalı 8 yıl oldu. Daha hiç format atmadım, oyunlarda düşük FPS'den şikayetçiyim. Sizce format atmalı mıyım? Bilgisayar hızlanır mı FPS artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, dediğiniz daha çok donanım ile alakalı. Format ile rahatlar. Temiz kurulum yapıp, yeni sürücüler kurulmasının faydası olur. Fakat çok fazla bir şey beklemeyin.

Oyunlar için yapabileceğiniz çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum. SSD yükseltmesi oyunlara bir etkisi olmaz ama termal macun çok çok ufak bir etki. Tahminimce 2. ya da 3. nesil bir işlemci kullanıyorsun. Bu işlemci ile FPS performans'ı beklememelisin.

Adam FPS'den şikayetçi SSD bu durumda etki etmeyecektir yükleme sürelerini etkiler sadece.

FPS'in düşük olması belki de yavaş olduğundandır 8 yıllık laptop + HDD çekilmez bir çile HDD'den SSD'ye geçince dedim ki eskiden bilgisayar mı kullanıyormuşum açılma süreleri de hızlanır HDD daha hızlı çalışır ekstra olarak RAM de ekleyebilir termal macun gereksiz Windows hizmetlerini kapatırsa çok büyük bir hızlanma olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı