20.000 TL'ye 2K 27" IPS monitör önerisi

Bütçe
20.000 TL

Umut Koca

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Uzun süredir 32" 2K 165Hz bir monitör kullanıyordum fakat ekran geniş geldiği için hem gözlerimi hem de başımı çok yoruyor. Astigmat gözlük kullanıyorum ve bilgisayar başında günde 6–12 saat arası çalışıyorum. Bu yüzden daha kompakt, göz dostu ve kaliteli bir monitöre geçmek istiyorum.

Aşağıdaki kriterlere uygun monitör önerilerinizi rica ederim:

🎯

📌 Panel / Ekran

• 27 inç civarı.
  • IPS panel (Fast IPS / Rapid IPS olabilir)
  • 2K QHD (2560×1440) çözünürlük.

🕹️ Performans

• 144 Hz ve üstü (165 / 170 / 180 / 210 fark etmez)
  • düşük tepki süresi (1 ms civarı)
  • Oyun + çalışma ikisi için dengeli bir model olmalı.

👁️ Göz Sağlığı

• flicker-free (titreşimsiz)
  • Low blue light modu.
  • Uzun kullanımda göz yormayan bir panel olması çok önemli.

🔊 Diğer

• hoparlör olsa iyi olur ama şart değil
  • yükseklik ayarı olursa ekstra avantaj.
  • Fiyat olarak çok pahalı modellere kaçmadan, fiyat/performans odaklı bir ürün arıyorum.

💰

• MSI MAG 275qf – 2K IPS 180Hz ₺9.499
  • ASUS TUF VG27AQ5A – 2K IPS 210Hz ₺10.499
  • AOC Q27G42Xe – 2K Fast IPS 180Hz ₺10.505

Farklı marka-model önerilerine tamamen açığım. Her türlü kullanıcı deneyimi, artı/eksi yorumlarını yazarsanız çok sevinirim.

❓

Özellikle uzun süre ekrana bakan biri olarak göz yormayan bir panel benim için en önemli konu.

Şimdiden herkese teşekkürler! 🙏

Selamlar arkadaşlar,

Uzun süredir 32" 2K 165Hz bir monitör kullanıyordum fakat ekran geniş geldiği için hem gözlerimi hem de başımı çok yoruyor. Astigmat gözlük kullanıyorum ve bilgisayar başında günde 6–12 saat arası çalışıyorum. Bu yüzden daha kompakt, göz dostu ve kaliteli bir monitöre geçmek istiyorum.

Aşağıdaki kriterlere uygun monitör önerilerinizi rica ederim:

🎯

📌 Panel / Ekran

• 27 inç civarı.
  • IPS panel (Fast IPS / Rapid IPS olabilir)
  • 2K QHD (2560×1440) çözünürlük.

🕹️ Performans

• 144 Hz ve üstü (165 / 170 / 180 / 210 fark etmez)
  • düşük tepki süresi (1 ms civarı)
  • Oyun + çalışma ikisi için dengeli bir model olmalı.

👁️ Göz Sağlığı

• flicker-free (titreşimsiz)
  • Low blue light modu.
  • Uzun kullanımda göz yormayan bir panel olması çok önemli.

🔊 Diğer

• hoparlör olsa iyi olur ama şart değil
  • yükseklik ayarı olursa ekstra avantaj.
  • Fiyat olarak çok pahalı modellere kaçmadan, fiyat/performans odaklı bir ürün arıyorum.

💰

• MSI MAG 275qf – 2K IPS 180Hz ₺9.499
  • ASUS TUF VG27AQ5A – 2K IPS 210Hz ₺10.499
  • AOC Q27G42Xe – 2K Fast IPS 180Hz ₺10.505

Farklı marka-model önerilerine tamamen açığım. Her türlü kullanıcı deneyimi, artı/eksi yorumlarını yazarsanız çok sevinirim.

❓

Özellikle uzun süre ekrana bakan biri olarak göz yormayan bir panel benim için en önemli konu.

Şimdiden herkese teşekkürler! 🙏

MSI 275qf rakiplerine karşı düşük kalıyor alınmaz, yükseklik ayarlı monitör yerine bence monitör kolu almak daha iyi olur.

Bütçe konusunda aslında 20 binleri bile zorlamak beni zorluyor dolayısıyla daha uyguna bulup alabilmek cok daha iyi olur.

Açıkçası 1 kere alıp 4-5 sene kullanmak istiyorum onun için bütçemi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.

Son düzenleme:
Bütçe konusunda aslında 20 binleri bile zorlamak beni zorluyor dolayısıyla daha uyguna bulup alabilmek cok daha iyi olur.

Açıkçası 1 kere alıp 4-5 sene kullanmak istiyorum onun için bütçemi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.
G65B alabilirsiniz. VA panel ama bu fiyattaki diğer IPS panellerden çok daha iyi panele sahip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı