80.000 TL bütçe ile AMD + NVIDIA sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
80.000 TL

Samet Kırıcı

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
Merhaba arkadaşlar,
80.000 TL civarında bir bütçem var ve sadece kasa toplamak istiyorum. Sistemimi AMD işlemci + NVIDIA ekran kartı kombinasyonuyla kurmayı düşünüyorum.

Marka konusunda biraz seçiciyim; mümkünse ASUS, MSI, Gigabyte gibi kaliteli markalardan oluşmasını isterim.

İster hazır bir sistem (toplu halde) önerebilirsiniz, ister tek tek parça listesi şeklinde yardımcı olabilirsiniz. Önem verdiğim birkaç nokta:

• İşlemci tarafında AMD Ryzen tercih edeceğim.
  • Ekran kartı tarafında NVIDIA RTX serisi düşünüyorum (4K tasarım + yazılım + nadiren oyun/video kaydı için).

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler 🙏

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 81.9k.
Eğer anakartında Wi-Fi şart ise B650 X AX V2 alabilirsin.
İşin gereği 2x16 RAM senin için az gelebilir onun yerine bütçeni arttırıp 2x24 veya 2x32 yapman daha doğru olur eğer bütçen çıkmazsa anakart olarak biraz daha ucuz modellere bakabilirsin B650 Eagle gibi.
X AX V2 ve B650M Aorus Elite kadar iyi VRM soğutması olmasa da berbat denilecek kadar kötü de değil.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 81.9k.
Eğer anakartında Wi-Fi şart ise B650 X AX V2 alabilirsin.
İşin gereği 2x16 RAM senin için az gelebilir onun yerine bütçeni arttırıp 2x24 veya 2x32 yapman daha doğru olur eğer bütçen çıkmazsa anakart olarak biraz daha ucuz modellere bakabilirsin B650 Eagle gibi.
X AX V2 ve B650M Aorus Elite kadar iyi VRM soğutması olmasa da berbat denilecek kadar kötü de değil.
Önerin için teşekkür ederim
en az 32GB ram ihtiyacım var ve ekran kartı ve ram markasına pek içim ısınmıyor

Önerin için teşekkür ederim.
En az 32 GB RAM ihtiyacım var ve ekran kartı ve RAM markasına pek içim ısınmıyor.

PNY güvenilir bir markadır diğer en ucuz 5070 Ti 42K olarak gözüküyor ve aradaki fiyat farkına değeceğini hiç düşünmüyorum.
RAM olarak eskiden çok şikayetçi insan görmüştüm fakat bu sorunların kullanıcı hatası olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum SK Hynix m-die çip kullanılıyor RAM'de.
Eğer güvenemiyorsan başka markalara bakabilirsin benzer fiyatlarda XPG ve Corsair vardı en son.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı