80 Bin TL Araç Önerisi

Peki bunların (dizel, benzin vb.) arasında hangisi en ekonomik ve en ucuz olanı hangisi ? @Brexit @The Man From E.A.R.T.H.
Ülkemizde dizel araçlar benzinlilere göre biraz daha pahalı ve biraz daha fazla bakım istiyor. Ama yakıt olarak dizel çok daha az tüketiyor. Mesela şöyle ki Skoda Octavia 1.6 TDI'ın fabrika yakıt tüketim verisi 3.4-4.4 değerlerindeyken mesela Honda Civic 1.6 İ-VTEC'in verisi 5.2-9.2 değerlerinde. Ayrıca dizel motorların torkları daha yüksek. Bu örnekten gidersek Octavia'nın motoru 110 beygir ve 250 NM, Civic'in motoru 125 beygir ve 152 NM. Ayrıca biliyorsunuz her motorun bu beygire ve torka ulaştığı bir devir değeri vardır, dizel bunda da avantajlı. Yine aynı örnekte Octavia 110 beygir ve 250 NM torka 1500-2000 devirde ulaşırken Civic 125 beygir ve 152 NM torka 4000-5000 devirde ancak ulaşabiliyor. Ayrıca LPG takınca araç motorları genelde %15-20 civarında güç kaybederler ve bagaj hacminden kaybederler. Bunların hepsini göz önüne alırsak dizel araç en iyisi olacaktır. Belki bir tık pahalı ve bakım isteği fazla olabilir, ama getirilerine bakarsan buna değecektir.

Peugeot 308 1.6 Hdi 1560 CC 92 HP

2014 ve üstü modeller...

Az yakar çok kaçar bir araba. Aynı model kullanmadım fakat 301 ve 208'den biliyorum. Efsane. Herkese tavsiye edebilirim. Bütçenize de uygun.

92 hp araba nekadar kaçacak 😁😂

Bir Peugeot bayisinden test sürüşü iste. Sürdükten sonra görürsün kaçıp kaçmadığını.

Yeni nesil 92 HP turbolu motor mevcut. Dizel performansını da göz ardı etme. HP düşük olmasının sebebi yakıt tüketimidir. 120 HP yapsan 100 KM'de 10 litreden aşağı yakmaz. Şu an ortalama 4-5 litre civarında.

80.000 TL'lik arabalardan bahsediyoruz. Tutup da 2010 model ölü 3.20d'lerden tavsiye edecek değilim. Dirileri zaten 120.000 TL.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı