O muydu bu muydu derken nerelere geldik. Kafamdan çıksın gitsin artık. MSI Stealth A1VHG AI studio satın aldım.18'deki 4080 150W. Büyük bir artı. Yanılmıyorsam 17 105W 4090. işlemci denk sayılır. Hatta NPU ile Ultra 9 geleceğe yatırım sayılır. Bugün olmasa yarın AI işine yarayabilir. Asıl fark soğutma kısmında bence. 18' modelde buhar odalı özel soğutma sistemi var. Her modelde görülmez bu. Aradaki fiyat farkı gerçekten ciddi. 30k yakın. Bildiğim 17' tek sorunu menteşe. İleride bazı insanlar sorun yaşamış. 18' olduğu halde gayet hafif hatta kompakt ürün sayılır.
Bütçeniz el verirse 18' biraz daha iyi seçim gibi. Özellikle soğutma daha iyi.
Yine 18' globalde en ucuzu 3800$ civarı. Aslında Türkiye fiyatı daha uygun.
O muydu bu muydu derken nerelere geldik. Kafamdan çıksın gitsin artık. MSI Stealth a1vhg AI Studio satın aldım.
Kararımdaki etkenler:
TR garantisi.
4080 bana yeterli olması ve 150W olması.
Muadil yurt dışı ürünlerinin HB indirimli fiyatından fazla olması.
TR klavye olması.
18" çok daha cazip olması.
Soğutma sistemi (bu detayı ben atlamışım, ikisi de aynı sanıyordum)
Kasa tasarımı (mavi şerit ve kapak tasarımı çok daha cazip)
Ek faydalar:
HDD 2TB olması.
Yeni nesil işlemci ve AI desteği.
Satıcı Hepsiburada olması.
Taksit.
Tüm bu farklar için 28bin TL fazla vermiş oldum ama peşin fiyatına 6 taksitle alabildim en azından. Umarım uzun yıllar götürecek bir cihaz olur sorun çıkarmaz. Tecrübelerimi paylaşırım.
Bir tane ürün vardı sanırım indirimde, aldım geri 164bin olduAkakçe sağ olsun.
Ekrana bir kez bakınca aşık olacaksınız. Başka laptop ve dahi bazı TV'ler size yetmeyecek
Çok şaşıracaksınız durumalaptop geldi, ama kutusunu açmadım. Cihazın hakkını veremeyeceğim gibi, zaman ayırmak olsun, bu kadar yüksek meblağ bir cihaz satın almak olsun şüphelerim oldu. Yurt dışına gidince (1 yıl içinde gideceğim gibi) 80-85'e AI Studio olmayan 17.3 MiniLED cihazlar var A13vh serisi, ondan alırım diye düşündüm. Şu cihazı alıp kutuyu açmamak cidden ayrı bir irade yalnız biraz müsriflik yapmış gibi hissediyorum açıkçası. Bir de piyasa fiyatı da şu an 132 falan birçok yerde. Ben de 128e almıştım.
Ez cümle muhtemelen iade edeceğim 3-5 güne maalesef...
Bir de şurada bayağı gömmüşler laptopu, tasarım, malzeme kalitesi ve fiyat/performans açısından.
MSI Stealth 18 AI Studio review: A big laptop with a big price tag
MSI’s Stealth 18 AI Studio A1V has a beautiful display and lots of connectivity, but high pricing paired with mediocre performance (for its size, at least) leaves it behind the pack.www.pcworld.com
Bir yerde de g-synch yok yorumu okumuştum ama resmi speklerde göremedim buna dair bir şey. Ekran gecikmesine yönelik de bir bilgi yok.
İşin açığı bunlar benim için çok ihtiyaç olmasa da olumsuz yorum ve değerlendirmelerin olması, henüz yeni ve güzel detaylı bir inceleme bulamamış olmamdan dolayı da çekincelerim oluştu. Aciliyetim de olmadığı için belki yurt dışında aynı fiyata titan bile alınabilir diye düşündüm indirimde yakalayabilirsem.
Genelen durum böyle hocam @745396 ASUS ve Acer tarafındaki muadilleri inceliyorum biraz da.
Baktım ama şu an MiniLED olan bir şu model var o da 4K, fiyatı da MSI kadar.
Bu MSI 18AI modelinin neden hiç güzel bir incelemesi kıyaslaması yok anlamadım. Şu an hala en mantıklı buymuş gibi geliyor bana. Genelen gömdükleri bu alete bu fiyata 4090 lazım ve işlemci 14. nesil olmalıydı diyorlar. Ama bu ekran da başka hiçbirisinde yok gördüğüm.
Bu eleman MSI sponsorluğunda incelemiş o yüzden taraflı olduğunu düşündüm.hocam varan 1: MSI Stealth 18 AI Studio A1V review: a quick look at the new AI buzz laptop
Gayet iyi hatta harika inceleme
Vallahi açmadım kutuyuHocam gerçekten aldığınız günden beri ürün kutusunda mı bekliyor?
Bitek bunu incelememiştim sanırım bakacağım.4090 inceleme.
GTX 4060 değilde RTX 4060'tır o'da hocam o bütçeye 4080 laptop alırsınız, piyasadan çok uzaksınız sanırım.Selamlar,
Kriterlerim:
Çoğunlukla fotoğraf işleme (Photoshop) için bir laptop arıyorum, ama aynı zamanda Flight Simulator ve çıkacak GTA VI gibi güçlü oyunları da oynamak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlarla istişare etmek isterim.
- Max 80-90 bin TL.
- Min GTX 4060.
- OLED ekran.
- 17-18"
- Mümkünse metal kasa.
HP Omen hakkında olumsuz şeyler duydum. ASUS ROG Zephyrus serisi hoşuma gitti ama fiyat bandı yüksek. MSI Vector ortalamada en tutan model gibi görünüyor. Dell hakkında hiç tavsiye görmedim. Lenovo Legion ise genelde gereksiz pahalı olarak değerlendiriliyor.
Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.