80 bin TL, min 4060, 17" OLED laptop önerisi

Bütçe
85000
18'deki 4080 150W. Büyük bir artı. Yanılmıyorsam 17 105W 4090. işlemci denk sayılır. Hatta NPU ile Ultra 9 geleceğe yatırım sayılır. Bugün olmasa yarın AI işine yarayabilir. Asıl fark soğutma kısmında bence. 18' modelde buhar odalı özel soğutma sistemi var. Her modelde görülmez bu. Aradaki fiyat farkı gerçekten ciddi. 30k yakın. Bildiğim 17' tek sorunu menteşe. İleride bazı insanlar sorun yaşamış. 18' olduğu halde gayet hafif hatta kompakt ürün sayılır.
Bütçeniz el verirse 18' biraz daha iyi seçim gibi. Özellikle soğutma daha iyi.
Yine 18' globalde en ucuzu 3800$ civarı. Aslında Türkiye fiyatı daha uygun.
O muydu bu muydu derken nerelere geldik. Kafamdan çıksın gitsin artık. MSI Stealth A1VHG AI studio satın aldım.

Kararımdaki etkenler:
TR garantisi
4080 bana yeterli olması ve 150w olması
Muadil yurtdışı ürünlerinin HB indirimli fiyatından fazla olması
TR klavye olması
18" çok daha cazip olması
Soğutma sistemi (bu detayı ben atlamışım, ikisi de aynı sanıyordum)
Kasa tasarımı (mavi şerit ve kapak tasarımı çok daha cazip)

Ek faydalar:
HDD 2tb olması
Yeni nesil işlemci ve AI desteği
Satıcı Hepsiburada olması
Taksit
Reddot winner 2024 ödülü ile güncel ürün

Tüm bu farklar için 28bin tl fazla vermiş oldum ama peşin fiyatına 6 taksitle alabildim en azından. Umarım uzun yıllar götürcek bir cihaz olur sorun çıkarmaz. Tecrübelerimi paylaşırım.

Son düzenleme:
O muydu bu muydu derken nerelere geldik. Kafamdan çıksın gitsin artık. MSI Stealth a1vhg AI Studio satın aldım.

Kararımdaki etkenler:
TR garantisi.
4080 bana yeterli olması ve 150W olması.
Muadil yurt dışı ürünlerinin HB indirimli fiyatından fazla olması.
TR klavye olması.
18" çok daha cazip olması.
Soğutma sistemi (bu detayı ben atlamışım, ikisi de aynı sanıyordum)
Kasa tasarımı (mavi şerit ve kapak tasarımı çok daha cazip)

Ek faydalar:
HDD 2TB olması.
Yeni nesil işlemci ve AI desteği.
Satıcı Hepsiburada olması.
Taksit.

Tüm bu farklar için 28bin TL fazla vermiş oldum ama peşin fiyatına 6 taksitle alabildim en azından. Umarım uzun yıllar götürecek bir cihaz olur sorun çıkarmaz. Tecrübelerimi paylaşırım.

Hayırlı uğurlu olsun hocam. Bence en iyi kararı verdiniz. Diğer ürün yine gerçekten güzeldi ama bu şahane. Geçmiş kur ya da global fiyata baksanız bile yurt dışı fiyatına denk ya da uygun satın aldınız. O bakıma içiniz rahat olsun. Kesinlikle soğutma sistemi daha gelişmiş ve özel. Ayrıca bahsettiğiniz küçük farklar büyük etken sağlıyor. Garanti kısmı özellikle. Ben şahsen paranızın yegane karşılığını aldığınızı düşünüyorum. Kesinlikle geri dönüş bekliyorum. İyi günlerde kullanın.

Bir tane ürün vardı sanırım indirimde, aldım geri 164bin oldu :) Akakçe sağ olsun.

Şanslınız hocam. Uzun zamandır ürünü kovaladınız. Sonunda satın alabildiniz. Elinize ulaşınca kutu açılımdan testlere kadar video kaydı alın. Bildiğiniz şekilde tüm testleri kesinlikle eksiksiz yapın. (Cinebench, 3D mark, AIDA64, şartsa FurMark vs)
Ürüne biraz göz atma fırsatım oldu. Kağıt üstünde gerçekten şahane (fazla inceleme, makale yok) Rusya da 4080 modeli 400 bin ruble, 4090 500 yakın. Pahalı hatta lüks sayılır ürün. Ve hatta bazı titan modellerden bile pahalı. Merakla ilk elden incelemenizi bekliyorum. Özellikle panel ve magnezyum kasa hissiyatı çok merak ediyorum 🤩

@Cotyora52 hocam benden size profesyonel, kaliteli panele hoş geldiniz 😅
Bendeki 4K OLED. Adil olması için VESA HDR 400 kapalı ve parlaklık %70
Diğer model 300 nit %61 sRGB.
Ayrı model ASUS Vivobook videom vardı ama bulamıyorum. O %100 sRGB. İsterse %100 DCI-P3 olsun. IPS'ten MiniLED geçmek size çağ atlatacak.
"Kişisel" olarak OLED daha kaliteli. MiniLED çok daha parlak. Ekrana bir kez bakınca aşık olacaksınız. Başka laptop ve dahi bazı TV'ler size yetmeyecek. Hele sizdeki 18' ve VESA HDR 1000 gibi çılgın teknoloji ile gününüz laptop başında geçecek 🤩
Ya abartıyorum, ya da gerçekten " aşırı bağımlı" olacaksınız. 🤣

Son düzenleme:
Çok şaşıracaksınız duruma :) Laptop geldi, ama kutusunu açmadım. Cihazın hakkını veremeyeceğim gibi, zaman ayırmak olsun, bu kadar yüksek meblağ bir cihaz satın almak olsun şüphelerim oldu. Yurtdışına gidince (1 yıl içinde gideceğim gibi) 80-85'e AI studio olmayan 17.3 miniled cihazlar var A13VH serisi, ondan alırım diye düşündüm. Şu cihazı alıp kutuyu açmamak cidden ayrı bir irade yalnız :) Biraz müsriflik yapmış gibi hissediyorum açıkçası. Bir de piyasa fiyatı da şuan 132 fln birçok yerde. Ben de 128e almıştım.
Ez cümle muhtemelen iade edeceğim 3-5 güne maalesef...

Bir de şurda bayağı gömmüşler laptopu, tasarım, malzeme kalitesi ve fiyat/performans açısından.

Bir yerde de g-synch yok yorumu okumuştum ama resmi speklerde göremedim buna dair birşey. Ekran gecikmesine yönelik de bir bilgi yok.

İşin açığı bunlar benim için çok ihtiyaç olmasa da olumsuz yorum ve değerlendirmelerin olması, henüz yeni ve güzel detaylı bir inceleme bulamamış olmamdan dolayı da çekincelerim oluştu. Aciliyetim de olmadığı için belki yurtdışında aynı fiyata titan bile alınabilir diye düşündüm indirimde yakalayabilirsem.

Genelen durum böyle hocam @745396 Asus ve Acer tarafındaki muadilleri inceliyorum biraz da.

Baktım ama şuan miniled olan bi şu model var o da 4K, fiyatı da MSI kadar

Bu MSI 18AI modelinin neden hiç güzel bir incelemesi kıyaslaması yok anlamadım. Şuan hala en mantıklı buymuş gibi geliyor bana. Genelen gömdükleri bu alete bu fiyata 4090 lazım ve işlemci 14. Nesil olmalıydı diyorlar. Ama bu ekran da başka hiçbirisinde yok gördüğüm.

Son düzenleme:
Çok şaşıracaksınız duruma :) laptop geldi, ama kutusunu açmadım. Cihazın hakkını veremeyeceğim gibi, zaman ayırmak olsun, bu kadar yüksek meblağ bir cihaz satın almak olsun şüphelerim oldu. Yurt dışına gidince (1 yıl içinde gideceğim gibi) 80-85'e AI Studio olmayan 17.3 MiniLED cihazlar var A13vh serisi, ondan alırım diye düşündüm. Şu cihazı alıp kutuyu açmamak cidden ayrı bir irade yalnız :) biraz müsriflik yapmış gibi hissediyorum açıkçası. Bir de piyasa fiyatı da şu an 132 falan birçok yerde. Ben de 128e almıştım.
Ez cümle muhtemelen iade edeceğim 3-5 güne maalesef...

Bir de şurada bayağı gömmüşler laptopu, tasarım, malzeme kalitesi ve fiyat/performans açısından.

Bir yerde de g-synch yok yorumu okumuştum ama resmi speklerde göremedim buna dair bir şey. Ekran gecikmesine yönelik de bir bilgi yok.

İşin açığı bunlar benim için çok ihtiyaç olmasa da olumsuz yorum ve değerlendirmelerin olması, henüz yeni ve güzel detaylı bir inceleme bulamamış olmamdan dolayı da çekincelerim oluştu. Aciliyetim de olmadığı için belki yurt dışında aynı fiyata titan bile alınabilir diye düşündüm indirimde yakalayabilirsem.

Genelen durum böyle hocam @745396 ASUS ve Acer tarafındaki muadilleri inceliyorum biraz da.

Baktım ama şu an MiniLED olan bir şu model var o da 4K, fiyatı da MSI kadar.

Bu MSI 18AI modelinin neden hiç güzel bir incelemesi kıyaslaması yok anlamadım. Şu an hala en mantıklı buymuş gibi geliyor bana. Genelen gömdükleri bu alete bu fiyata 4090 lazım ve işlemci 14. nesil olmalıydı diyorlar. Ama bu ekran da başka hiçbirisinde yok gördüğüm.

Hocam durumunuzu tamamen anlıyorum. Bazı kısımlara hak veriyorum. İncelemesi fazla yok. Muadil 4090 16-18 vs var aynı modelin fazla incelemesi yok. Attığınız kanalda yapılan inceleme pek sağlıklı değil. Adam 4000$ Ultra 9 mu olur diye eleştiriye başlamış. Siz bu cihazı zaten işlemci için almadınız ki. Taş gibi 4080 Legion Ryzen 9 7945HX 92K satılmıştı. Yine metal kasa hatta pardon magnezyum bir kasa ve gayet Slim bu ve NPU yüzünden Core tercih edilmiş. Buna 13980HX 14900HX koyup ısı manyağı mı olsun ürün. Yine ekran kartı 150W fazlasıyla yeterli. Oyun kısmında birlikte baktık 105W Stealth bile harika işler yapıyordu. 150W oyun konusunda üzmez. Yaptığınız işte sizi hiç üzmez zaten. Doğrusu G-SYNC hakkında bilgim yok. Ürün MiniLED olunca 5ms fazla değildir diye tahmin ediyorum. Zaten o kadar kaliteli panelde 10-20 ms olsa ne olur bilmiyorum. Orası ayrı 🤣
Zaten size söylemiştim yurt dışı titan alabilirsiniz. Ama ne işinize yarayacak? Hantal kas yığını gibi. Paneli MiniLED dahi olsa bu kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum şahsen. Taşıması ayrı dert.
Acer. Ben 50k üstü para vermezdim Acer. İsterse OLED olsun. Bugün değilse yarın performans sorunu yaşatır. Kalite düşüşü bariz hissedilir. Önceden söylemiştim sıkmak istemiyorum ama Rusya da HP, Acer fazla satılmıyor. Ürünü yok sayılır. Satılan model saçma fiyata. Globalde de bu, bu şekilde. 10 kişi 4080-90 tercih ederse 7-8 kişi X markası seçer. Birkaç kişi üst seviyede HP, Acer tercih eder. Yanlış anlamayın MSI da öyle ahım şahım marka değil. Bazı ürünleri vasat. Bu ürün benim gözümde kaliteli ürün. Hala yurt dışı amacınız varsa ne yapın edin OLED bir laptop alın o zaman. Bence en iyi seçim sizin için o olabilir. Bunu iptal edip 17'3 Stealth " çok uygun" fiyata satın alırsanız yüzünüz gülebilir. Hocam gerçekten aldığınız günden beri ürün kutusunda mı bekliyor? 🤔
Açıkçası ben bunu yapamazdım😅
* Detaylı inceleme bulursam paylaşırım.

@Cotyora52 hocam varan 1: MSI Stealth 18 AI Studio A1V review: a quick look at the new AI buzz laptop
Gayet iyi hatta harika inceleme.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kabaca Raider farkı. Ağırlık ve görünüm fikir verir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Giriş seviyesi bilgiler.

4090 inceleme.

Son düzenleme:
Bu eleman MSI sponsorluğunda incelemiş o yüzden taraflı olduğunu düşündüm.

Hocam gerçekten aldığınız günden beri ürün kutusunda mı bekliyor?
Vallahi açmadım kutuyu :) Yarın hepsijet gelip alacak iptal etmezsem :(

Bitek bunu incelememiştim sanırım bakacağım.

Açıkçası şunu da düşündüm. Yurtdışına gitmeyi planlıyoruz 1 yıl içerisinde, o zamana kadar idareten bir 4070-4080 masaüstü dizsem AMD işlemcili, oled kral gibi 27-32 inch bir monitör ile 80 bin civarında kapatıyorum işi. Açıkçası taşınabilirlik ilk kriterim değil kısa vadede (Hanımı mini atx kasaya razı ettim :) ) Kampanya vs olursa da üst sınıf 4090 bir laptop alsam masaüstünün monitör hariç kasası bile bedavaya gelmiş olur bana.

Son düzenleme:
Selamlar,

Kriterlerim:

• Max 80-90 bin TL.
  • Min GTX 4060.
  • OLED ekran.
  • 17-18"
  • Mümkünse metal kasa.
Çoğunlukla fotoğraf işleme (Photoshop) için bir laptop arıyorum, ama aynı zamanda Flight Simulator ve çıkacak GTA VI gibi güçlü oyunları da oynamak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlarla istişare etmek isterim.

HP Omen hakkında olumsuz şeyler duydum. ASUS ROG Zephyrus serisi hoşuma gitti ama fiyat bandı yüksek. MSI Vector ortalamada en tutan model gibi görünüyor. Dell hakkında hiç tavsiye görmedim. Lenovo Legion ise genelde gereksiz pahalı olarak değerlendiriliyor.

Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.
GTX 4060 değilde RTX 4060'tır o'da hocam o bütçeye 4080 laptop alırsınız, piyasadan çok uzaksınız sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı