80 Bin TL'ye kadar toplama sistem önerisi

Berkan2929

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 80 kya kadar Max bir bilgisayar toplamak istiyorum. İnşaat mühendisiyim, tüm programları sorumsuz kullanmam ve ayrıca render yapmam lazım. Tabii oyunda oynuyorum. Monitör de dahil olmak üzere bir bilgisayar toplar mısınız? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir sistem oluşturdum:

İşlemci
Sıvı Soğutma
Ekran Kartı
Anakart
RAM
SSD
Güç Kaynağı
Kasa
Monitör

Toplam 80.000 civarı tutuyor. 75.000 TL sistem için, 5.000 TL de monitör için olacak şekilde ayarladım.

13. ve 14. nesil işlemciler sorunlu işlemcilerdi ve fazla voltaj çektiklerinden dolayı. Ayrıca eskiler artık. En son çıkan Intel Core i9 ve Ryzen 9 karşılaştırmalarına bakıp ona göre tercih yapabilirsiniz.

O da güzel işlemci. 3D cache ile oyunlarda bayağı iyi performans veriyor. Fiyatlar benzerse 9. nesil olanı almakta fayda var. Ancak 75.000 TL'lik bütçenin 25.000 TL'si işlemciye gidiyor ve geriye kalan bütçeyle sistemin kalan parçalarını seçmek işleri zorlaştırıyor.

Neden daha alt seviye bir işlemci tercih edesiniz ki? Üstelik sorunlu dediğim halde.

Size elimden geldiğince bir sistem önerisinde bulundum. Üç aşağı beş yukarı elinizdeki bütçe ile bu tarz bir sistem toplayabilirsiniz. İşlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltmek bence mantıklı bir hareket olmaz.

İsterseniz biraz daha arastirma yapıp 80.000 TL'ye kimler nasıl sistem toplamış ona bakabilirsiniz. İsterseniz farklı bir konu açıp aklınızdaki sistem parçalarını yazıp diğer insanların düşüncelerini alabilirsiniz. Tercih sizin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı