80cc sınıfı günümüzde seri üretim bir sınıf değil 50cc motorlara kit yani daha büyük silindir piston takarak yapılıyor. Bu da aslında doğru bir şey değil. Çünkü piston silindir büyürse motor daha çok yakıt hava karışımına ihtiyaç duyar eğer motorun enjektörler büyütülmez ise ve motorun hava giriş seviyesini arttırmak için spor veya açık bir hava filtresi takılmaz ise daha sonrasında da motorun beynine ona göre yakıt hava karışımı seviyesi için yazılım atılmaz ise o iş yaş olur. Pistonu büyüttük oldu bitti işi değil bu sadece piston büyütülür ise diğer detaylar yapılmaz ise o motorun performansı artmaz aksine düşer stop eder rölantisi bozulur. Yani bu işlemi yaptıracaksanız bunları öncelikle bileceksiniz. Dediğim gibi 80cc sınıfı yok 50cc motora farklı piston silindir takarak yapıyorlar. Yani ya sıfır 50 cc alacaksınız ya da ikinci el 125cc bir de b ehliyeti ile 50cc den fazlasını kullanacaksınız eğer sürüş eğitimi alıp sınava girip geçmeniz lazım yoksa süremezsiniz. Ben size eğer 50cc diyorsanız ikinci el Honda today veya sym orbit öneriyorum. 125cc derseniz ise honda activa s , tvs jüpiter , hero dash gibi modellere bakın. Çin malı önermiyorum pişman olmamanız açışından.