80 kg bench atmak için ağırlıklar yeterli midir?

Adonis31

Hectopat
Daha fazla  
16 yaşındayım 6. ayima girdim sporda 27.5 - 27.5 incline dB yapabiliyorum, 4-5 tekrar incline benchte de desteksiz 4-5 tekrar çıkıyor, 65 kiloyla dumbell flyda 15 - 15 cable crossoverda 22.5 22.5 takip set atabiliyorum gene 80 kg'da 1 tekrar cikar mi sizce? Düz benchte kilom normalde 70 fakat birkaç haftadır hasta olduğum için 4-5 kilo verdim, hem su attım hem yemek yiyemedim.

Ağırlık arttırmak biraz sinir sistemiyle alakalı. Antrenman akışında karar verebileceğin bşr şey bu bence. Net bir cevabı yok maalesef.

Yemek yiyemeyip kilo vermişseniz hiç denemeyin derim. Vücudunuz enerjinizi spora değil hastalığa atlatmaya yönelik kullanıyor çünkü. Hastalık sonrası PR denemek sakatlığa hoşgeldin demektir. Biraz toparlanıp öyle deneyin. Ayrıca direkt 80 girmeyin. 75 ardından 80 girin.

Ağırlık arttırmak biraz sinir sistemiyle alakalı. Antrenman akışında karar verebileceğin bşr şey bu bence. Net bir cevabı yok maalesef.

Normalde duz bench en son yaptığım için merak ettim hocam sağ ol gene de.

o zaman birkaç hafta kilomu geri kazanıp deneyeyim peki hocam diğer ağırlıkliklar iyi mi acaba 6 ay yeni olacak.

o zaman birkaç hafta kilomu geri kazanıp deneyeyim peki hocam diğer ağırlıkliklar iyi mi acaba 6 ay yeni olacak.
Benim arkadaşlarımda bu kiloyu görebilen ya 1 ya 2 kişi vardır. Kilolar bence yeterli.

Ayrıca tavsiye verecek olursam:

16 yaşında eğer yarışma hedefin yoksa kilo arttırmaya yönelik çalışma. Belli kilo üzerinde devam et. Bu yaşlarda tam büyüme çağı ergenlik yaşları. Bu yüzden şuan sadece disiplini öğrenmeye çalış. Hiç bırakmadan devam edersen 20'li yaşlarında disiplinin oturacağı için artık disiplinli şekilde sağlam ağırlıklarla antrenman yaparsın. Hem de tecrübe sahibi olursun. Tabii ki 70'le bench atarken 4 yıl 70'de kal demiyorum ancak çok cüzi rakamlarda arttır kiloyu.

Normalde duz bench en son yaptığım için merak ettim hocam sağ ol gene de.
Eğer böyle compound egzersizleri seviyorsan stronglifts 5x5 yapabilirsin belli bir seviyeye kadar. haftanın 3 günü bunu yaparsın diğer günler de kafana göre takılırsın. Sistemin ayrıntılarını alaf ayrıntılı anlatmıştı aşşağıya videoyu atıyorum. Lise 3e kadar bende bu programı kullanmıştım benchim 120ye kadar çıktı. Şiddetle öneriyorum senşn yaşın için. Jeremy Ethierin videolarından formunu mükemmeştşrebilirsin. İyi şanslar !
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

sağol hocam zaten genellikle hep son setlerimde gücümü test ediyorum guclendiysem o ağırlığa geçip tekrar sayımı arttırmaya çalışıyorum

izliycem teşekkürler

Doğru form korunduğu sürece hızlı ağırlık artırmakta bir sıkıntı yok. Bir tekrar aralığı belirlersin onun üstüne çıkınca artırırsın temel progressive overload prensibi. Kas gelişimi için şart. Aynı kiloda kalıp ağırlık arttırsan o da bir yere kadar. Yüksek tekrarlar daha çok bitkinlik oluşturup toparlanmayı uzatıyor.

Bu doğru ancak bu yaşlarda büyüme çağında olduğu için 80 kiloları hızlıca zorlamasının ekstra bir faydasının olacağını ben düşünmüyorum. Dediğiniz gibi bir zararı sıkıntısı olmaz. Beslenmesi doğruysa, formu doğruysa bir sıkıntı yaratmaz hatta güçlenmekle beraber iyi bir fiziği de olabilir.

Ancak ben bu yaşlarda yüksek ağırlık girilmesini betonu kurumamış zemine direk dikmeye benzetiyorum. Daha büyüme çağında olan birisi için daha betonu kurumamış diyerek örnek verebilirim. Bu yaşlarda bu sebepten yüksek ağırlıklara çıkmaktan daha çok bu işi severek yapılmasını ve hedefin yüksek ağırlıklar yerine disiplin olmasını öneririm. Lakin kötü yandan düşünürseniz de kilo yükseltirken her şey bir sakatlığa bakar. Biceps yırtığında internette yazan süre 6-9 ay iyileşme süreci diyor. Sırf bu yaşlarda yüksek kilo girecek diye bu tarz ciddi durumların da farkında olmak gerekiyor. Sonuçta gelişme çağı bu yaşları. Vücudun ne hale gireceğini kestiremezsin. Böyle bir sakatlığa nasıl tepki vereceğini kestiremezsin. O yüzden en azından biraz daha büyüyüne kadar ağırlık arttırmayla haşır neşir olunmaması taraftarıyım.

Biz tavsiyemizi verelim, konu sahibi seçimini yapar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…