80+ PSU alınmazsa ne olur?

Çok gördüm ben bu ifadeyi kullananları 80+'ın kalite ifade ettiğini iddia edenler bile var. Bu durumu yazma sebebim Google'da bilgi almak amacıyla konuyu aratanların bilgi sahibi olması. Sizin için bir şey dediğim yok üstünüze alınmayın. Hadron'un 80+ modelleri de var ama kalitesiz sonuçta.
 
80+'ın patlamayla vs. ilgisi yok. Gayet iyi sağlam güç kaynaklarının 80+ olmayan modelleri var. Çünkü 80+ sertifikasını alabilmek için o güç kaynağı ilgili kuruluşlara para harcamak zorunda kalıyor. Güç kaynağı iyi olsa bile bazen maliyetten kısmak için bu sertifikayı almayabiliyorlar ama bütçeniz varsa tabii ki 80+ sertifikasına sahip olan kaliteli güç kaynaklarını almanızı öneririz. Sisteminizdeki güç kaynağı oldukça kalitesiz bir marka.

Bu güç kaynaklarındaki 80+ olayı şunu ifade eder örneğin:

X markasının güç kaynağı 80+ 500W diyelim. Sisteminiz o an 300W güç çekecek herhangi bir iş yaparken bunun için prizden bunun için güç kaynağınız prizden güç kaynağınız verimli olduğundan örnek veriyorum 350W çekecek.

Y markasının güç kaynağı 500W diyelim. Sisteminiz o an 250W güç çekecek olsun. Verimli olmadığı için prizden 400W çekip sisteminize 250W güç verecek bu da şunu ifade eder 150W boşa gitmiş olup faturanıza ek bir maliyet getirmesi.
yani sistemime herhangi bir zarar vermez oylemi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı