80 TL 2.El Sistem Toplama

CemTUNC_

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba. Evde güç kablosu ararken 13 yıllık eski bilgisayarımı buldum. İçindeki bütün parçaları çıkarıp temizledim. Sonra kendi kendime ''Ben bu bilgisayarı bu kadar temizliyorum da acaba çalışıyor mu?'' dedim.
Sadece gerekli parçaları taktım. Güç kaynağının fanı çalıştı. BIOS'u açmayı denedim ama açılmadı. İşlemci çalışıyor mu diye dokundum ama elim yandı.
Gittiğim bi'bisiklet tamircisi 2.el bilgisayar satıyordu oraya gittim; oradaki sistem:

Aopen AX4SPE-N DDR anakart (SATA girişi ve 4 RAM slotu var)

2GB RAM (4 x 512MB)

Pentium 4 (3 GHz küsür modeli)

Galiba Nvidia Fx 4400

Bende olanlar:

350W Everest güç kaynağı

320 GB ve 500 GB iki tane 2.5 inch laptop harddiskim var

256 MB DDR RAM

ASUS Nvidia MX440 64MB ekran kartı

Kasa

Laptopumun şarj soketi çıktı ona vereceğim parayı buna vermek istiyorum.
Film izleyeceğim, internete gireceğim ve ufak tefek oyunlar (Plants VS Zombies gibi) oynayacağım. Zaten yazın bilgisayar toplayacağım.
Bir tane de DDR2 sistem vardı ama onun anakartı sadece 80 TL idi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bisiklet tamircisindeki sistem eski ve artık günümüzde pek tatmin etmeyebilir.

Bir bütçe belirtirseniz arkadaşlar size en ideal sistemi toplayacaktır. Yazı beklemenizi önermem zira bugünkü fiyatlar ile yazınki fiyatlar arası yüksek farklar oluşabilir.

Her şeyi hurda olarak satıp. 100 TL civari 2. el ya da sıfır tablet alabilirsiniz. Film ve dizilerinizi izlersiniz. Bahsettiğiniz oyun telefon ve tablet oynu sanırım. Sıkıntı olmayacaktır. Bu bahsettiğiniz sistemler çok eski artık ne yatırım yapılır. Ne satın alınır sistemler.

Bisiklet tamircisindeki sistem eski ve artık günümüzde pek tatmin etmeyebilir.

Bir bütçe belirtirseniz arkadaşlar size en ideal sistemi toplayacaktır. Yazı beklemenizi önermem zira bugünkü fiyatlar ile yazınki fiyatlar arası yüksek farklar oluşabilir.

Sadece film ve internette gezinmek için alacağım. 2.nesil Ryzen'leri ve 20 serisi Nvidia'ları bekleyeceğim.

Her şeyi hurda olarak satıp. 100 TL civari 2. el ya da sıfır tablet alabilirsiniz. Film ve dizilerinizi izlersiniz. Bahsettiğiniz oyun telefon ve tablet oynu sanırım. Sıkıntı olmayacaktır. Bu bahsettiğiniz sistemler çok eski artık ne yatırım yapılır. Ne satın alınır sistemler.

O bilgisayarda az Metin2, GTA: Vice City oynamadım. Kilosu 5-10 liraya satmak istemiyorum. Bilgisayarda yapacağım çoğu şeyi tablette yapamayacağım. (özellikle 100 liralık bir tablette) Zaten antika bir tabletin var.
Bu arada gerçekten Plants Vs Zombies'i bilmiyor musun?

Arkadaşlar teşekkürler, vazgeçtim. Arkadaşımdaki lehim aletiyle soketi takmaya çalışacağım olmazsa yeni bir soket alıp laptopumla ikinci nesil Ryzenleri bekleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı