800.000 TL araba önerisi

Makaleler
3
Arkadaşlar 800.000 civarında araba bakıyorum. Bütçe esneyebilir. Arabanın görece yeni ve sorunsuz olması tercihim. 100 HP altı olmamasını da tercih ederim.

Corsa'da karar kılmıştım, 700.000'e hatasız olarak ilanda vardı ama araba komple boyalıymış, arayınca öğreniyorsunuz.
Sonradan 1.2t motorun triger kayışı sorunundan dolayı da emin olamadım. Ayrıca dolu paket ve düşük km olsun diyorsanız fiyat 900'lere yükseliyor. Düşük km isteme sebebim de özellikle bu triger kayışı olayı. 80.000 km arabayı alıp bir de kayışa masraf etmek çok mantıksız geldi.

Corolla'ya baktım, 800 civarına 2020 model 1.6 vs. bulunuyor, bence güzel bir tercih. Corsa kadar dolu olmasa da iyi.
Clio ve Megane, 1.3 TCe'ye baktım. Özellikle Clio, tasarım olarak hiç hoşuma gitmiyor. İçi de bomboş. Ayrıca kalitesiz algısı var, hiç binmedim ama.

Bu bütçede önerilerinizi bekliyorum.

Corsa'nın motorunda kayış sorunu var işte. 70-80 bin km'de alıyorsan ve servis raporu yoksa arabanın ben tercih etmezdim.

Clio 1.0 TCE ya da 1.3 TCE Touch paket temiz bulunur bu bütçelerde.

Polo, Ibiza olarak biraz daha eski ve yüksek km'li bulursun. Bunda da DSG şanzıman var. Nasıl kullanıldığını bilmediğin için sorun yaşama ihtimalin hep var.

Sedan istiyorsan Corolla tercih edilir. Paketi biraz düşük olsa da, snuçta C segment.

Hocam ben de aynı bütçelere aynı beklentilerle araba bakıyorum. Özellikle 1 Milyon ₺ civarı bütçeye ulaşmadıkça hiçbir araba tatmin etmeyecek. Her arabanın her modelin diğerlerine göre +/- özellikleri bulunuyor. Sedan olduğu için benim listemde yer almıyor ama sorunsuzluk, yeterli donanım, ideal yakıt/performans özellikleri ile size önerim Honda City olur. Yoksa da düşük km C3-Corsa-208 üçlüsünden birini bulup kayışı değiştirip rahat rahat binerdim.

Toyota Corolla veya da Skoda Octavia'ya bir bakin derim hocam. İkisi de guzel arabalar.

Clio'ya hiç binmedim dediğim gibi. Corsa'dan bariz bir kalite farkı var mıdır? Ben Corsa'ya da binmedim ama ablam sürmüş, beğenmişti.

Corsa alırsam Ultimate paket 2023 model 10-20 bin km civarı alırım sırf bu sebeplerden dolayı. O da 900.000 TL civarına bulunuyor. E o paraya Corolla da alınır yani bir tık mantıksız geldi. Sedan veya hb takıntım yok, öğrenciyim. Araç benim olacak ama ablamla ortak kullanacağım. Bir tane de 2011 1.3 cdti Corsamız var.

DSG konusunda fazla olumsuz yorum duydum, tercih etmem. Bir de 1.0 Polo için bence çok 900 bin civarı ya.

Corolla 1.6 yapistirin, gayet guzel araba. Clio'lar cok kalitesiz degil ama sonucta giris segmenti bir Renault modeli cok ust duzey bir sey beklemeyin, alinabilir bir araba gayet guzel, 1.0 tceleri bile is goruyor.

Astra J 1.6cdti otomatik vites 130bin km altı sport ve elite paketlerini tavsiye ederim.
Megan 4 1.5 DCI EDC de olabilir lakin km 180-190 bin civarında olur bu bütçelerde

Corolla 1.6 yapistirin, gayet guzel araba. Clio'lar cok kalitesiz degil ama sonucta giris segmenti bir Renault modeli cok ust duzey bir sey beklemeyin, alinabilir bir araba gayet guzel, 1.0 tceleri bile is goruyor.
Corolla temizleri 950 civarına kaçıyor.
700 civarına Clio 1.3 Tce var. Sanırım Clio alacağım, şimdilik öyle duruyor. Bu bütçede çok seçenek yok. 300.000 km'lik araba da almak istemiyorum.

Astra J 1.6cdti otomatik vites 130bin km altı sport ve elite paketlerini tavsiye ederim.
Megan 4 1.5 DCI EDC de olabilir lakin km 180-190 bin civarında olur bu bütçelerde
Anlayan bir tanıdığım var, Astra önermedi niyeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…