Megan 4 eski mi hocam hâlâ da üretimde olan bir araçBulunuyor çok temiz olmasa da.
1.3 Tce 130bg olduğu için istiyordum, dediğim gibi yetkili servisten akraba önermedi.
Şimdi Corolla, Skoda Scala, i20 arasında gidiyorum. i20 daha uygun tabi, 100.000 TL kadar. Ama segment farkı var tabiki. Baya arada kaldım, bu hafta hallolsa iyi olurdu ama olmayacak gibi.
Eski kasa Renault hiç almam ya. Corolla varken hele bu bütçede.
Pardon, yanlış okumuşum muhtemelen. Renault tarafını bilmiyorum ya. Sorunsuz bir araç mı?Megan 4 eski mi hocam hâlâ da üretimde olan bir araç
Hocam ben aklıma gelen modelleri söyledim karar sizin bence aklınızda olan tüm araçları YouTube vs iyi araştırın sonra gidip bakın test sürüsüne çıkın ona göre alırsınızPardon, yanlış okumuşum muhtemelen. Renault tarafını bilmiyorum ya. Sorunsuz bir araç mı?
Aklımda çok düşük km Corsa 1.2T Ultimate almak vardı. Bu sıralar fiyatları arttı, 900 civarında yok gibi bir şey. Skoda Scala'ya baktım, güzel araba ama çok arada kaldım. Normalde çoktan karar vermem ve almam lazımdı, haftaiçi çalışıyorum ama hala karar veremedim. Beni baya yordu bu süreç. Bu kadar fazla para verip pişman olmak istemiyorum. Onun dışında bayağı yol yaptım bu sıralar.
Corolla'yı 1.6 atmosferik ve CVT'nin birleşiminin çok sesli olmasından eledim. i20 de elendi gibi. Corsa-e denedim, çok hoşuma gitti ama soğuk havalarda menzili çok düşecek. Aslında o alınabilir ama bilmiyorum. Şehiriçi ağırlıklı kullanacağım ve benzinliye göre çok daha ekonomik.
Ne gibi hatalar? Işıklarda boşa al, P'den önce boşa alıp el freni çek vs değil mi? Genelde o şekilde kullanıyorum zaten. 70.000 km Scala'ya bir bakacağım, 1.6 TDI. Corsa'da da gönlüm var, doluluğu güzel ama daha ferah ve sıkıntısız olacağını düşünüyorum Scala'nın.Hocam eğer gidiş istiyorsanız Corolla almayın, şahsi fikrim CVT şanzuman kafayı çok ağrıtıyor, gaza oturduğun zaman sabit üst devirde gittiği için çok ses yapıyor ve yaptığı kadar gitmiyor. VAG grubu alacaksanız DSG'yi kullanmayı öğrenmeniz lazım. Diğer şanzumanlara nazaran hata eşiği daha düşük, yani başka bir şanzumanda yaptığın hatayı DSG'de yaptığın zaman arıza verme ihtimali daha yüksek, fakat başarılı bir şanzumandır. VAG kalitesi bir başka. Bence temiz VAG grubundan bir araç bakın. Gidişide üzmez, şanzuman tepkileri gayet iyi. Fakat dediğim gibi, hata yapmadan kullanmanız sizin yararınıza.
evet hocam, birde bakımlarını aksatmayın. Dediğim gibi DSG biraz sorunlu bir şanzuman. Ucuzda değil. Dediğiniz gibi Scala güzel bir tercih. Şimdiden hayırlı olsun.Ne gibi hatalar? Işıklarda boşa al, P'den önce boşa alıp el freni çek vs değil mi? Genelde o şekilde kullanıyorum zaten. 70.000 km Scala'ya bir bakacağım, 1.6 TDI. Corsa'da da gönlüm var, doluluğu güzel ama daha ferah ve sıkıntısız olacağını düşünüyorum Scala'nın.
Corolla zaten elendi, ses takıntım var genel olarak.
Fakat hocam ışıklarda boşa almak eğer ışıkların sık olduğu bir bölgedeyse biraz yanlış, sürekli boşa, D'ye, boşa, D'ye almak daha çok yorar şanzumanı. Zaten artık gelişen şanzumanlarda araba durduğunda yükte beklemiyor. Dururken bir anda D'ye atıp gazladığınız zaman ani yağlama meydana geliyor. Çünkü boşa attığınız zaman araba yağlamayı kesiyor. Bir yandanda, boştayken şanzuman soğuyor, bu çok ısınmanın önüne geçmekle beraber belirttiğim gibi bir anda D'ye atıp gazlayıncada soğuk şanzumanla gazlamış oluyorsunuz. Naçizane önerim ışıklarda eğer ışık süresi bir dakikanın üstünde değilse N'ye almamanız. Tabii, bu işin ustaları var ve gelipde N'de bekletin diyorsa onu bilemem.Ne gibi hatalar? Işıklarda boşa al, P'den önce boşa alıp el freni çek vs değil mi? Genelde o şekilde kullanıyorum zaten. 70.000 km Scala'ya bir bakacağım, 1.6 TDI. Corsa'da da gönlüm var, doluluğu güzel ama daha ferah ve sıkıntısız olacağını düşünüyorum Scala'nın.
Corolla zaten elendi, ses takıntım var genel olarak.
Teşekkürler, ışıklarda N'e almamak gerekiyor ama frene tam basmak lazım sanırım. Bugün Corsa sürdüm, ucundan basınca titriyor boşa almıyor aracı.evet hocam, birde bakımlarını aksatmayın. Dediğim gibi DSG biraz sorunlu bir şanzuman. Ucuzda değil. Dediğiniz gibi Scala güzel bir tercih. Şimdiden hayırlı olsun.
Fakat hocam ışıklarda boşa almak eğer ışıkların sık olduğu bir bölgedeyse biraz yanlış, sürekli boşa, D'ye, boşa, D'ye almak daha çok yorar şanzumanı. Zaten artık gelişen şanzumanlarda araba durduğunda yükte beklemiyor. Dururken bir anda D'ye atıp gazladığınız zaman ani yağlama meydana geliyor. Çünkü boşa attığınız zaman araba yağlamayı kesiyor. Bir yandanda, boştayken şanzuman soğuyor, bu çok ısınmanın önüne geçmekle beraber belirttiğim gibi bir anda D'ye atıp gazlayıncada soğuk şanzumanla gazlamış oluyorsunuz. Naçizane önerim ışıklarda eğer ışık süresi bir dakikanın üstünde değilse N'ye almamanız. Tabii, bu işin ustaları var ve gelipde N'de bekletin diyorsa onu bilemem.
Hocam ne kadara aldınız ultimate paketi? Hayırlı olsun benim de hedefim ultimate ya da elegance paketi.Teşekkürler, ışıklarda N'e almamak gerekiyor ama frene tam basmak lazım sanırım. Bugün Corsa sürdüm, ucundan basınca titriyor boşa almıyor aracı.
Corsa Ultimate aldım. Şansımıza kazasız 20.000 km'de bir araç vardı yakınımızda. Kaportasında (boya) biraz hatalar vardı ama bir kazası yoktu aracın. Fiyatın da makul olduğunu düşünüyorum, anlayan arkadaşlarım iyi dedi, ksndileriyle beraber yaptık sayılır pazarlığı zaten. Ekspertiz yaptık, yarın inşallah noter ile bitirmiş olacağız.
Scala'da şöyle bir sıkıntı oldu. Aileler için çok iyi araç, benim de hoşuma gitti. Ama temizi biraz bütçeyi aşıyor, 950 üstüne de çıkamazdım. 925'e ilandaki araçlara baktım, muhtemelen filo çıkması hepsi gri aynı km'de. Götürdüğüm arkadaşım görür görmez şaselerde kaynak olduğunu falan söyledi. Zaten şase işlemliden herkes uzak dur diyor.
Ufak bir pürüz çıktı. Aracın ruhsatı bir yerlerde kayboldu. En son ekspertize verdik, sonrası yok. Satıl işlemi bugün yapılacaktı ama kaldı maalesef. Hafta içi ruhsat yenilenip satışı gerçekleştireceğiz.Hocam ne kadara aldınız ultimate paketi? Hayırlı olsun benim de hedefim ultimate ya da elegance paketi.