800-850 bin TL hatchback araç önerisi

Yakıtta 1.4 I20 üzer. Ben Bartın'da yaşıyorum şehir içi 10 ltnin altına inmiyor. İstanbul'u hiç düşünemiyorum. Ha tabii I20'nin 1.0 turbosunu alırsanız yakıtta üzmez gidişine yerinde olur. Parça ve bakım ucuzluğunda I20 daha iyidir. Uzun yıllar sıkıntı çıkarmaz. Yalnız 2023 makyajlı modellerinde tek sorun akü problemi. Araba kendi kendine akü yiyor. Ama 2022 ve makyajsız kasa öncesi bu problem yok.
Evet şuanki 2016 i20 aracım istanbulda yol bilgisayarına göre 100km de 11LT civarında yiyor en büyük problemlerimizden biri de bu. Onun harici aslında araçtan memnunum gerek parça konfor vs. olsun 4 vites olmasından dolayı da vites atma durumları sıkıntı yaratıyor gibi.

O yüzden yeni i20lerde 6 vites olduğunu görünce bizimkinden daha iyi olduğunu düşündüm ekstradan 100 civarına geçiş yapmak mantıklı gelmişti. 1.0 i20 ler rampalarda vesaire sorun yaratır mı acaba?

Evet şu anki 2016 I20 aracım İstanbul'da yol bilgisayarına göre 100km de 11lt civarında yiyor en büyük problemlerimizden biri de bu. Onun harici aslında araçtan memnunum gerek parça konfor vs. olsun 4 vites olmasından dolayı da vites atma durumları sıkıntı yaratıyor gibi.

O yüzden yeni I20'lerde 6 vites olduğunu görünce bizimkinden daha iyi olduğunu düşündüm ekstradan 100 civarına geçiş yapmak mantıklı gelmişti. 1.0 I20'ler rampalarda vesaire sorun yaratır mı acaba?

Hayır yaratmaz hocam. Esnaf biri olarak yeri geliyor yük oluyor araçta ona rağmen bir şekilde çıkıyor 1.4. Ama 1.0 Turbo motor olduğu zaman torkta fazla rampaları rahatça çıkar. Şöyle bir durumda var 1.0 Turbo'da frenler 4 disk oluyor ve şanzıman 7 vites dct oluyor. 1.4 de önler disk arkalar kampana ve 6 vites. Ama kampana haliyle bile frende sorun yaşamadım acil durumda bile yapıştırıyor arabayı yere.

BMW maalesef listemin en çok dışında kalan araçlardan birtanesi onun masrafıyla vesaire yetişebileceğimizi düşünmüyorum. Aile aracı olacak Hatchback bir araç arıyoruz.
O halde Seat Leon MK3/Volkswagen Golf 7.5/7 ve Opel Astra K düşünebilirsiniz.

Bütçe civarında bulunabilirse Audi A3 8V’de mantıklı olacaktır.

Corsa 1.2t ve Peugeot 208 kriterlerime bayağı bir uyuyor gibi görünüyor. 850'ye donanımı biraz yüksek Corsa bulmak biraz zor iken 850 civarına bir sürü 208 gördüm. Bu ikisi arasında diyebileceğiniz bir şeyler var mı acaba? @Rynesquik @alperxcn

Hocam Corsa 1.2t güzel araç ayrıca seri araç şehir içinde gayet iyi olur olmazsa 1.3 TCe Clio'lara da bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı