800 TL'ye 75 Hz monitör mü yoksa 1200 TL'ye 144 Hz monitör mü?

Cpt.semihaksoy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Ryzen 1600 ve RX580 sistemimi şimdiye kadar 140 ekran TV'de kullanıyordum fakat oyun oynadıkça 5 ms gecikme ve 59 Hz frekansının yetmediğini fark ettim. 1000 TL altına Freesync destekli 75 Hz monitör almayı düşünüyorum ama şu 144 Hz olayı da kafamı kurcalıyor. 1200 TL civarına çıkmak bütçemi zorlayacak. Bu yüzden size sormak istedim fiyat performans açısından 800 liraya 75 Hz mi 1200 liraya 144 Hz mi alınmalı?

Dostum oyunlarda 1 milisaniye bile çok önemlidir ve oyunu kazanmana sebep olabilir. Zaten oyunun pingi oluyor. Artı olarak monitörün de ping'i eklenirse oyunu etkileyecektir.

Dostum oyunlarda 1 milisaniye bile çok önemlidir ve oyunu kazanmana sebep olabilir. Zaten oyunun pingi oluyor. Artı olarak monitörün de ping'i eklenirse oyunu etkileyecektir.
Benim sorduğum soru şu, 5ms ping'i (sayenin %5'i) nasıl algılayabiliyorsunuz ki sizi rahatsız ediyor ? Oyunun internetin onun bunun gecikmesi beni alakadar etmiyor o herkesde var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı