800 TL'ye 75 Hz monitör mü yoksa 1200 TL'ye 144 Hz monitör mü?

@Maiar örnek olarak birbirini gören iki rakip. İlk önce kim öldürecek. Silahı doğrultan işte o ufak 4ms fark o silahın doğrulmasını ve kaybetmesini etkileyebilir. Tabi bunlar ufak ayrıntılar. Ama ufak ayrıntılar aslını mükemmel yapar.

Sorunuza cevap olmayacak ama bir hata var söylediğinizde. 1 saniye = 1000 milisaniye. Yani %5 i değil binde 5 ediyor.
Aslında dakikada 60.000 milisaniye var ama kronometrelerde görüntülenebilir olması için 100 e çevrilir. Hani eski casio saatlerde saniyenin yanında çok hızlı bir sayım kısmı vardır 0 dan 99 a kadar sayar sonra 1 saniye atar. Ben örneği algılanabilir olması için oradan verdim. Haklısınız hesabınız doğru. işin özü şu ki algılayamayacağımız bir süre bu.

72Hz 4ms Samsung monitör kullanıyorum. Bana göre fazlasına gerek yok. 72FPS'i yakalayıp Vsync kullanacak kadar donanımın varsa zaten oyunların akıcılığı çok çok yeterli. CS:Go falan oynuyorsan bilemem ben normal kullanıcı için bir şey ifade ettiğini düşünmüyorum. Önemli olan oyunun stabil FPS vermesi konsollar 30 Fps sabit çalışıyor ve kimsenin gözüne batmıyor.

@EneskutayK ilk sayfada önerimizi ve sebeplerini yazdık. SAMSUNG 23.5'' LC24F390FHMXUF 4ms Freesync Curved Oyuncu Monitörü Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da monitör almalısın. Başka monitöre yönelmemelisin.
Oyuncu için 4ms monitör öneriyorsunuz? Birsürü kişi oyun için 1ms'lik değerin çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bunu en basitinden mouse ile yaptığınız hareketin ne kadar sürede ekranda tepki bulması. Curved iyidir fakat tepkime süresi olarak önermiyorum.

Oyuncu için 4ms monitör öneriyorsunuz? Birsürü kişi oyun için 1ms'lik değerin çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bunu en basitinden mouse ile yaptığınız hareketin ne kadar sürede ekranda tepki bulması. Curved iyidir fakat tepkime süresi olarak önermiyorum.
Evet, 4 ms öneriyorum.
Neden mi?
Çünkü PLS panel. Daha canlı renklere sahip. Aradaki 3 ms'lik farkı -ki bu 0.003 saniye oluyor- anlamak için profesyonel olmak gerek.
Canlı renkleri anlamak için ise bakmak yeterli. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı