800 TL'ye 75 Hz monitör mü yoksa 1200 TL'ye 144 Hz monitör mü?

Böyle geçişte renklerin ve görüntülerin kayması tarzı.
O monitörle alakalı bir problem. Bilmediğiniz şeylerin suçunu ms'ye atıyorsunuz. Eğer bunun ms'den dolayı olduğunu düşünüyorsanız aynı görüntüyü hem bir yüksek ms hem de düşük ms değere sahip monitörde denemelisiniz.
Kaldı ki ms'nin 1 olması gerektiğini savunuyorsunuz. Peki bu ms olarak gösterilen şeyin ne olduğunu biliyor musunuz?

Arkadaşlar işim gereği geç cevap yazabildim kusura bakmayın. Benim dikkatimi çeken bir gecikme var bunu mouse hareketlerinde farkedebiliyorum. Bu 5 ms gecikmeden veya TV kullanıyor olmamdan veya da 59 hz bir ekran olduğundan olabilir. Benim niyetim bir monitör alıp bütün bu olasılıkları ortadan kaldırmak.

Uğraşmayın kalın kafalının tekiyle. Önerin 1ms TN panel gitsin. Ne yoruyorsunuz kendinizi bu anlamaz tip için? Adamlar sana en iyisi öneriyor sen raporlamak zorunda kalacağım diyorsun. Neden konu açıyon o zaman? Git bildiğini al.
Dostum sen önce kimin ne yazdığını iyi oku kalın kafalılık yapma. Çok şükür ben okuduğumu anlayabiliyorum ama sende problem var gibi.

Eğer oyun işini ciddiye alıyorsan 144 HZ bir monitör al derim. Yalnız o kadar ciddi oyun oynamıyor isen fazla önemli değil. 60 veya 75 HZ ile 144 HZ arasında bariz bir fark var ve bu rahatlıklar algılanır bir şey.

Bir de monitörü zaten her zaman değişen bir şey 5-6 sene kullanacaksın o monitörü (Eğer arıza vs. olmazsa). Görüntü kalitesi senin için önemliyse IPS panel bir monitör alabilirsin, ama kalite değil önceliğin HZ değeri ise 144 HZ al derim. Zaten şuan piyasada bulunan bir çok 144 HZ monitör TN panel ve görüntü kalitesi o kadar da iyi değil.

Ve son olarak MS değerini o kadar kafaya takma. Zaten o gecikmelerden daha çok var. Yok input lag, ping vs. çok ciddiye alınacak bir durum değil. Grafikerlerin kullandığı monitörler haricinde bir çok monitör 1-5 MS arasında tepki süresi sunar. Bütçene yatan bu yazdıklarım içinde sana en uygunu hangisi ise ona göre bir seçim yap derim. Samsung olan güzel mesela onu alabilirsin. (y)

Yanlış Bilgilendirme
Eğer oyun işini ciddiye alıyorsan 144Hz bir monitör al derim. Yalnız o kadar ciddi oyun oynamıyor isen fazla önemli değil. 60 veya 75Hz ile 144 Hz arasında bariz bir fark var ve bu rahatlıklar algılanır bir şey.

Bir de monitörü zaten her zaman değişen bir şey 5-6 sene kullanacaksın o monitörü (Eğer arıza vs. olmazsa). Görüntü kalitesi senin için önemliyse IPS panel bir monitör alabilirsin, ama kalite değil önceliğin Hz değeri ise 144 Hz al derim. Zaten şuan piyasada bulunan bir çok 144 Hz monitör TN panel ve görüntü kalitesi o kadar da iyi değil.

Ve son olarak MS değerini o kadar kafaya takma. Zaten o gecikmelerden daha çok var. Yok Input Lag, ping vs. çok ciddiye alınacak bir durum değil. Grafikerlerin kullandığı monitörler haricinde bir çok monitör 1-5 MS arasında tepki süresi sunar. Bütçene yatan bu yazdıklarım içinde sana en uygunu hangisi ise ona göre bir seçim yap derim. Samsung olan güzel mesela onu alabilirsin. (y)
Çok teşekkürler fakat 144Hz önermişsiniz SAMSUNG 235 LC24F390FHMXUF modelinde 60Hz desteği var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı