İndirimdeki Havit model 1155 pin uyumlu ise ona bakın 6 bakır borulu çünkü. Ama sadece LGA1700 ise @HakanXD'nin attığı Dark X123'ü alabilirsiniz. Daha ileriye dönük modeller.
3 kat TDP mantığını anlamadım. Neden öyle önermiş olabilirler bilmiyorum. Fan çok düşük hızda çalışarak sessizce işlemciyi soğutsun diyedir belki. Ama 3 kat abartı geldi. i5 2400 için 285W fan önermemiz gerekir öyle olsa.
i3 12100F (yanlışlıkla i5 dediniz sanırım) fazla ısınan bir işlemci değil evet. Ama güzel fiyata o fanı yakaladıysanız almanız mantıklı tabii ki. Soketiniz de güncel sayılır.
Benim önerme sebebim eski soket olması. Dediğim gibi güncelleme düşünülmüyorsa ucuza almak daha mantıklı. Kalan parayla SSD alır sistemi hızlandırır mesela konu sahibi. Ama diyorsa ben 2 ay sonra DDR4'e geçeceğim. Tabii ki daha iyisini öneririz. O yüzden ilk mesajımda "herhangi bir yükseltme hedefin yoksa" diye not geçtim.
Aslında ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz. Konu sahibi amacını söylemediği için bu karışıklık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.