800 TL'ye i5 2400 için fan önerisi

3 kat TDP mantığını anlamadım. Neden öyle önermiş olabilirler bilmiyorum. Fan çok düşük hızda çalışarak sessizce işlemciyi soğutsun diyedir belki. Ama 3 kat abartı geldi. i5 2400 için 285W fan önermemiz gerekir öyle olsa :).

i3 12100F (yanlışlıkla i5 dediniz sanırım) fazla ısınan bir işlemci değil evet. Ama güzel fiyata o fanı yakaladıysanız almanız mantıklı tabii ki. Soketiniz de güncel sayılır.

Benim önerme sebebim eski soket olması. Dediğim gibi güncelleme düşünülmüyorsa ucuza almak daha mantıklı. Kalan parayla SSD alır sistemi hızlandırır mesela konu sahibi. Ama diyorsa ben 2 ay sonra DDR4'e geçeceğim. Tabii ki daha iyisini öneririz. O yüzden ilk mesajımda "herhangi bir yükseltme hedefin yoksa" diye not geçtim.

Aslında ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz. Konu sahibi amacını söylemediği için bu karışıklık.

Haklısınız hocam uğraşmamak için belirli kelimeleri verip yapay zekaya yazdırmıştım oda i5 olarak belirtmiş, diğer konuya gelirsek tamamen kullanıcıya bağlı ihtiyaçlarına göre son seçimi o yapacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı