8000-9000 TL monitör önerisi

Bütçe
8000-9000
Fiyat ve özellikleri bana göre daha makul geldi. Zaten ikisi arasında kaldım ve koskoca İstanbul'da sadece 1 adet kaldığı için direkt aldım. Bu iki monitörden biri alacaktım zaten bu nasip oldu. Zaten alma sürecini duysan 1 sezonluk dizi yazarsın. :D

Bende memnunum ama sadece 1 ölü piksel var her gördüğümde iç çekiyorum. O kadar uğraşa rağmen sıkıntılısını bulduk. Ama en kötü iade ederim o konuda kafam rahat. Peki önerdiğim monitör ayarları var mı. Ve monitörü test etme için bildiğiniz test programları veya siteleri var mı ? bilmediğim başka sıkıntısı olabilir.
Geçmiş olsun diyelim. UFO testi yapanlar var ama zaten ghosting falan yok monitörde. Monitör menüsünden OC'yi açmayı unutma. ELMB Sync özelliğine inan hiç ihtiyacın olmayacak. Adaptive Sync açık ve uyumlu görünüyor mu ona bakabilirsin. Sonrasında Windows ekran ayarlarından 165 HZ semeyi unutma :) Çok üzüldüm, geçen gördüm 1 sene falan ekranı alalı 60 HZ'de kullandığının farkında olmayan arkadaşları duyunca.

Geçmiş olsun diyelim. UFO testi yapanlar var ama zaten ghosting falan yok monitörde. Monitör menüsünden OC'yi açmayı unutma. ELMB Sync özelliğine inan hiç ihtiyacın olmayacak. Adaptive Sync açık ve uyumlu görünüyor mu ona bakabilirsin. Sonrasında Windows ekran ayarlarından 165 HZ semeyi unutma :) Çok üzüldüm, geçen gördüm 1 sene falan ekranı alalı 60 HZ'de kullandığının farkında olmayan arkadaşları duyunca.
:D Anladım sıkıntı yok. Monitörden gayet memnunum. Hiçbir mağazada olmaması. Adamlar 2.el Outlet ütünü aynı fiyata satıyorlardı. Bence Fiyat zammı uygulamak için raflardan kaldırıyorlar. Çünkü fiyatına göre Çok uygun ve çok işlevsel.

:D Anladım sıkıntı yok. Monitörden gayet memnunum. Hiçbir mağazada olmaması. Adamlar 2.el Outlet ütünü aynı fiyata satıyorlardı. Bence Fiyat zammı uygulamak için raflardan kaldırıyorlar. Çünkü fiyatına göre Çok uygun ve çok işlevsel.
Ama stokların ciddi bir şekilde tükendiğii de düşünüyorum. Çok talep oldu sene sonu Monitörlere. Çoğu kişi bekledi çünkü sene sonunu indirim kovaladı. İndirimleri kaçıranlar da seneye çok daha artar diyerek aldılar zararına. Ben de Vatan'dan 2 ay önce 6300 TL'ye alanlardanım. Ama aldığımın 1 ay öncesi 5800 TL fiyatı kaçırdığıma üzülüyorum. Şu anda daha pahalı ve bulunamaması da bir yandan teselli ediyor :D

Ama stokların ciddi bir şekilde tükendiğii de düşünüyorum. Çok talep oldu sene sonu Monitörlere. Çoğu kişi bekledi çünkü sene sonunu indirim kovaladı. İndirimleri kaçıranlar da seneye çok daha artar diyerek aldılar zararına. Ben de Vatan'dan 2 ay önce 6300 TL'ye alanlardanım. Ama aldığımın 1 ay öncesi 5800 TL fiyatı kaçırdığıma üzülüyorum. Şu anda daha pahalı ve bulunamaması da bir yandan teselli ediyor :D
Bence sesimizi çıkarmayalım. :D

Tasarım ve modelleme ile ilgileniyorsanız IPS harici ekranlar asla tavsiye edilmiyor. Rnek doğruluğunu en iyi IPS ile alırsınız. O nedenle benim siz önerim VA veya TN'den uzak durmanız olur. Ayrıca IPS panellerde ghosting gibi bir illetle de uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bazı monitörlerin Freesyn'ler Nvidia ile uyum göstererek G-Sync açılabiliyor. Tabi sadece oyunlarda gerekli tercih. Programlarınızda çalışırken eksikliğini hissedeceğinizi hiç sanmıyorum.

Eğer Valorant tarzı oyunlar oynuyorsanız 32" büyük gelecektir. Ama sadece tasarım için daha iyi bir tercih olur. Fakat 27" kullanırken çok da fazla ihtiyaç duymadığımı farkettim 32" bir monitörden 27"e geçerken.

Ben ASUS 27" VG27AQZ 1ms 165HZ 2K IPS G-Sync kullanıyorum. Aktif olarak da Adobe programlarını sıkça kullanıyorum. Renkler önemli yani benim için. Pivot olması güzel, Tabi bir kola takılınca da hareket kabiliyeti daha da arttırılınca çok daha güzel oluyor. Nvidia kullanıcısı olduğun için de G-Sync falan hepsi mevcut.

Ayrıca bütçenin de altında. Belki artan bütçeyle güzel bir monitör kolu alırsın.

Eki Görüntüle 1617282
Hocam meraktan soruyorum, hangi mesleği icra ediyorsunuz? Bu arada önerdiğiniz monitör biraz sorunlu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı