8000-9000 TL Sistem Toplama

Telefonum bozulmasaydı muhtemelen 9700K RTX 2080 alırdım şu an, fiyatlar düştü çünkü amazon.de'de. 9600K +2070 siparişi vermiştim ama iptal ettim. 1-2 yıl daha 1070 ile devam edeceğim ama bundan sonra 2080 ayarında bir sistem toplayıp 1080P oynamayı düşünüyorum çünkü akıcılık benim için daha önemli.
2070'in 2K videolarını izlediğimde 1070'den daha düşük FPS aldığını görüyorum yani 100 FPS aldığım oyunda sistemi yükseltip 80 FPS almak bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.

2080 TI gibi bir karta geçsem 2K düşünürüm ama şu an bence 2080 ve altı için 2K fazla hocam. FPS düşük olunca çözününürlük fazla olsa bile bulanık oluyor görüntü, rekabetçi oyunlarda tepkime süresi düşüyor, yüksek FPS bu oyunlarda her zaman avantajdır biliyorsunuz.
Ben o nedenle Intel diyorum. 2K için haklısın fazladan para vermeye gerek yok Ryzen alınabilir zaten 3-5 FPS var var arada 2K'da. 3. nesilde o fark da kapanır.
Hocam görüntünün bulanık olması monitörle alakalı bir sorun. G-sync ve g-sync adaptive özellikli monitörler bu yüzden var zaten. Yırtılma gibi sorunları önlemek için. Ayrıca 2070'in 2K'da 1070'ten kötü olması normal şartlarda olanaksız. 2070 1080'den bile daha güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testte de görüldüğü üzere 2070 yaklaşık %35 daha iyi.

Hocam görüntünün bulanık olması monitörle alakalı bir sorun. G-sync ve g-sync adaptive özellikli monitörler bu yüzden var zaten. Yırtılma gibi sorunları önlemek için. Ayrıca 2070'in 2K'da 1070'ten kötü olması normal şartlarda olanaksız. 2070 1080'den bile daha güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu testte de görüldüğü üzere 2070 yaklaşık %35 daha iyi.

Ben farklı bir şeyden bahsediyorum. 2070'le 2K'da 80 FPS aldığın oyunu 1070 ile 1080P oynadığın zaman daha fazla FPS alıyorsun. Benim bu güne kadar gördüğüm böyle.
Yoksa 1070 ile 2070 arasında %30 kadar fark var. SYNC teknolojilerine rağmen yüksek frame ile düşük frame bir tutameyız yine de, görüntü kesinlikle aynı kalitede değil, öyle olsa herkes için 60 FPS yeterli olur kimse üst düzey kart almazdı.

Mesela GTA 5 1440P'de 65 FPS alıyor ben 100 FPS civarında oynuyorum 1080P'de
Mesela Tom Raider 65 FPS 1440P 2070 ile
Bu da 1080P 1070 ile.

Son düzenleme:
Ben farklı bir şeyden bahsediyorum. 2070'le 2K'da 80 FPS aldığın oyunu 1070 ile 1080P oynadığın zaman daha fazla FPS alıyorsun. Benim bu güne kadar gördüğüm böyle.
Yoksa 1070 ile 2070 arasında %30 kadar fark var. SYNC teknolojilerine rağmen yüksek frame ile düşük frame bir tutameyız yine de, görüntü kesinlikle aynı kalitede değil, öyle olsa herkes için 60 FPS yeterli olur kimse üst düzey kart almazdı.

Mesela GTA 5 1440P'de 65 FPS alıyor ben 100 FPS civarında oynuyorum 1080P'de
Mesela Tom Raider 65 FPS 1440P 2070 ile
Bu da 1080P 1070 ile.

Hocam iyi de 2070 alınca neden kendinizi 2K'da oynama zorunluluğu içerisinde hissediyorsunuz ki? Akıcılığa bu kadar önem veriyorsanız 144 Hz monitör alıp 2070 ile 144 FPS'in üstünde oynamanız daha mantıklı değil mi?

Hocam iyi de 2070 alınca neden kendinizi 2K'da oynama zorunluluğu içerisinde hissediyorsunuz ki? Akıcılığa bu kadar önem veriyorsanız 144 Hz monitör alıp 2070 ile 144 FPS'in üstünde oynamanız daha mantıklı değil mi?
Evet hocam ben de onu diyorum zaten :) Bana göre 2070 çok iyi bir 1080P kartıdır ama burada genel algı 2K olduğu yönünde. 2070 alsaydım zaten 1080P 144 HZ monitörümü değiştirmeyecektim.
2080 de 9700K gibi bir işlemci ile 144 HZ monitörün hakkını verebilecek bir kart. Bu kartlarla 1080P oynanmaz algısı bence yanlış onu anlatmak istedim.

Biraz daha fazla verip rahat, sorunsuz kullanmak mı? Dalga mı geçiyorsunuz arkadaşlar? Tabii ki AMD'yi önereceğiz. Çünkü Intel'in hiçbir artısı yok. Kişisel beğenilerinize göre insanları yanlış yönlendiremezsiniz. Intel al rahat kullan diye bir şey yok.

İşlemciler kağıt üstünde değil, canlı canlı testlerde de önde. %1 için beklemeye değer mi demişsin. AMD'nin Intel'i %1 ile geçtiği en üst düzey işlemcisi Intel'den 700 dolar daha ucuz. Zaten para sizin olmadığı için kafanıza göre konuşuyorsunuz. Fiyat diye bir gerçek var ortada. 3000 serisinden herhangi bir işlemciyi al, karşısına aynı fiyattaki Intel işlemciyi koy bakalım hangisi daha iyi olacak :)
H
Hocam kendi paraları olmadığı için kafalarına göre konuşuyorlar. AMD daha ucuza daha kaliteli ürün sunuyor. Intel de müşterisini yıllardır mal yerine koyup her şeyi pahalıya satıyor. Karar sizin.
Tabi kardeşim, sen dediysen doğrudur.Bak şuraya AMD`nin sorun çıkardığı 50 tane 2019`da açılan forumda ki konuları dizerim, baka-baka kalırsın sinir etmeyin adamı.Intel yıllardır AMD`yi silip süpürüyor satışı sayesinde.Milyonlarla kişi aptal zaten, bi sen akıllısın.Bi bildiğimiz var ki, Intel öneriyoruz.Performansını da göz önüne serdik, kabullenemiyorsan soğuk su iç.
Evet hocam ben de onu diyorum zaten :) Bana göre 2070 çok iyi bir 1080P kartıdır ama burada genel algı 2K olduğu yönünde. 2070 alsaydım zaten 1080P 144 HZ monitörümü değiştirmeyecektim.
2080 de 9700K gibi bir işlemci ile 144 HZ monitörün hakkını verebilecek bir kart. Bu kartlarla 1080P oynanmaz algısı bence yanlış onu anlatmak istedim.
Forumda bir arkadaş konu açmıştı 1-2 gün önce.i7-9700K ile RTX 2070 darboğaz yapıyor 1080P 144Hz monitörde diyordu.Kartı geri gönderip, RTX 2060 ROG Strix aldı.

Son düzenleme:
Fiyatlar nasıl olur acaba, çünkü bende beklesem mi beklemesem mi diye kararsız kaldım.

Ekipmanlarim ve monitorum var dostum.

Monitorum: MSI 27" OPTIX MAG271CQR 144HZ 1MS HDMI DP RGB Siyah AH WQHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA
Bazı tahminler var yurtdışındaki fiyatlar için ama TR’de ek vergilerle falan ne olur bilmiyorum. Ve tekli çekirdek performans karşılaştırması yapan arkadaşlar Intel düşük çözünürlüklerde zaten daha iyi. Yüksek çözünürlüklerde hemen hemen aynılar. Ve CS’de FPS farkından bahsetmişsiniz ama CS kaç senelik oyun?

Tabi kardeşim, sen dediysen doğrudur.Bak şuraya AMD`nin sorun çıkardığı 50 tane 2019`da açılan forumda ki konuları dizerim, baka-baka kalırsın sinir etmeyin adamı.Intel yıllardır AMD`yi silip süpürüyor satışı sayesinde.Milyonlarla kişi aptal zaten, bi sen akıllısın.Bi bildiğimiz var ki, Intel öneriyoruz.Performansını da göz önüne serdik, kabullenemiyorsan soğuk su iç.

Forumda bir arkadaş konu açmıştı 1-2 gün önce.i7-9700K ile RTX 2070 darboğaz yapıyor 1080P 144Hz monitörde diyordu.Kartı geri gönderip, RTX 2060 ROG Strix aldı.
Ya Intel babanın malı mı güzel kardeşim? Intel çöp. Leş ötesi. Fikrime karışabilir misin? Hayır. Fakat istediğin kadar kudurma hakkını sana tanıyorum.
Bazı tahminler var yurtdışındaki fiyatlar için ama TR’de ek vergilerle falan ne olur bilmiyorum. Ve tekli çekirdek performans karşılaştırması yapan arkadaşlar Intel düşük çözünürlüklerde zaten daha iyi. Yüksek çözünürlüklerde hemen hemen aynılar. Ve CS’de FPS farkından bahsetmişsiniz ama CS kaç senelik oyun?
Anlatamıyorum ki arkadaş. Adamlar hala 1080p çözünürlük testlerinde ne kadar fark olduğunu söylüyor. Abi RTX2080 alacak adam 1080p'de oyun oynamaz. Her oyunda 300 FPS alacak adam ne anlamı var 1080p'nin? Ama anlatamıyorsun işte. Adamlar babasının malı gibi Intel övmeye programlanmış.

Yorumlarda tartışmak gereksiz. Ben burda sizlerden sadece yardim istiyorum. Herkes fikrini söyler ben kafama yatani alırım. Birbirimizi kirmak hiçbir şey kazandırmaz. Sakin olalim o yüzden.

Ya arkadaşım. Siz bu forumda mı geçiriyorsunuz hayatınızı? Yazsana Youtube'a testlere bakmak için. Bu kadar mı bilgisizsin RTX 2070 ile i7 9700K'nın darboğaz yapması kulağa mantıklı geliyor mu? 2K'da R5 2600 bile RTX2080'i doyurabiliyorken böyle saçma yorumlar insanı çıldırtıyor gerçekten.
O kasa bu sisteme yakışmaz hocam. Hava akışı iyi bir kasa almak lazım.
Yorumlarda tartışmak gereksiz. Ben burda sizlerden sadece yardim istiyorum. Herkes fikrini söyler ben kafama yatani alırım. Birbirimizi kirmak hiçbir şey kazandırmaz. Sakin olalim o yüzden.
Hocam arkadaşlar AMD'yi gömmeye yer arıyorlar. Intel'den para alıyorlar herhalde. Hala Intel'i savunuyorlar. Neymiş yıllardır Intel AMD'yi eziyormuş. Aksini iddia eden mi oldu? Hayır. Ama biraz mantıklı düşünün. Siz müşterisiniz. Intel ile duygusal bağ kuruyor adamlar resmen. Her neyse. 3000 Serisi de gelsin bakalım konuşmaya yüz bulabiliyorlar mı :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı