8000 TL R3 3100 ve GTX 1650 sisteme yükseltme önerisi

Ben senin yerinde olsam önce işlemci bakarım R5 5600 alırım. Daha sonrasında işlemcimi (Ryzen 3'ü) satarım. GTX 1070 alırım, ben GTX 1070'le kafayı bozdum çünkü VRAM'i 8 GB ve 1660S'den bile daha iyi. Daha da iyi bir şey almaya bence gerek yok. Senin işini görür. Daha sonra da GTX 1650'yi de satarim, baktım işimi görüyor daha da ellemem.

Beğenmedim atıp 7 yıllık kart önermekte iyiymiş.

İlla sistemi yükselteceksen 5600-6600 yap. Sırf NVIDIA diye 2060'a gitme illa NVIDIA olacaksa 2060S bakabilirsin. Ama önceliğin kesinlikle 6600 olsun. Anakart olayında da (MOSFET vs.) B450 bir anakarta yükseltmen faydalı olur.

İlla sistemi yükselteceksen 5600-6600 yap. Sırf NVIDIA diye 2060'a gitme illa NVIDIA olacaksa 2060S bakabilirsin. Ama önceliğin kesinlikle 6600 olsun. Anakart olayında da (MOSFET vs.) B450 bir anakarta yükseltmen faydalı olur.

Sanırım en makul görünen seçenek bu. İkinci el B450 ve R5 5600 bulup üstüne kalan paraya gore bir ekran kartı bulmaya çalışacağım. Bazen 2080 gibi kartları 5K civarına bile bulabiliyorum. Artık şansa ne gelirse. Tabii dolandırılmamak da mühim 😁
Cevaplayıp, yardım eden herkese teşekkürler.

6600 önermemin sebebi diğerlerine kıyasla yeni bir kart olması. 7 yıllık karta kimin ne yaptığını bilemeyiz. Tabii indirimden ARC750 denk getirirsen onu da alabilirsin.

6600 önermemin sebebi diğerlerine kıyasla yeni bir kart olması. 7 yıllık karta kimin ne yaptığını bilemeyiz. Tabii indirimden ARC750 denk getirirsen onu da alabilirsin.

Evet, RX kartlara nedense pek içim elvermiyor. Yakın bir arkadaşım sürücü sıkıntılarından çok çekti. Bana da çokca tembihlemişti uzak durmam konusunda. Elbette yenisi varken eskiye el sürmek pek akıl kârı değil.
Arc serisi de fena durmuyor. İndirimdeyken iyi bir fiyata alınsa veya ikinci el garantili vs uygunsa alınabilir.

Evet, RX kartlara nedense pek içim elvermiyor. Yakın bir arkadaşım sürücü sıkıntılarından çok çekti. Bana da çokca tembihlemişti uzak durmam konusunda. Elbette yenisi varken eskiye el sürmek pek akıl kârı değil.
Arc serisi de fena durmuyor. İndirimdeyken iyi bir fiyata alınsa veya ikinci el garantili vs uygunsa alınabilir.

AMD 500 ve 5000 serisinde millete acı çektiren bir firma. Ama 6000 serisinde o sıklıkta yiyen görmedim. INTEL ARC serisine gelecek olursak, sürücü güncellemeleri devam ettiği sürece performansının artacağı yönündeyim.

2060 da 4 yıllık kart senin kafayla bakacalsak ohooo.

Ben öneri falan vermiyorum bu saaten sonra fikir de belirtmiyorum kim ne yaparsa yapsın hadi Allah'a emanet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı