8000 TL~ Sistem Toplama, Vatan İndirimleri

Tolenius

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2016
Mesajlar
38
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir bilgisayar toplayacağım, önden kasa alarak başladım belki bu çok doğru değildi ama görünüşü ve kasanın boyutları da önemliydi benim için. İndirimli şekilde aldığım NZXT S340 Elite kasam yıl başında gelecek.

İyi bir bilgisayar toplamak istiyorum. Çoğunlukla oyun amaçlı kullanılacak olsa da, istersem yayın da yapabileceğim istersem videolar da düzenleyebileceğim bir sistem olmasını istiyorum. Bu bütçeye monitör dahil değil (onu ayrıca alacağım) aynı zamanda kasam da yakında elimde olacak, mouse klavye vs. ekipmanlarım da bulunmakta.

Bu kasaya uygun parçalardan bir sistem toplamama yardımcı olmanızı isteyecektim. X99 sistem toplamayı düşünüyordum ama o zaman ekran kartından ve belki diğer bileşenlerden kısmamız gerekiyor sanırım. GTX1070 veya mümkünse 1080 olmasını istiyordum...

Tabi bunların yanında AMD'nin Zen işlemcisini tanıttığını ve en kötü hiç bir şey olmasa bile Intel'in fiyat düşürebileceğini, aynı zamanda Vega ekran kartlarının çıkacağını da biliyorum. Bir diğer tarafta da Z270 var... Biraz bekleyebilirim ama beklemenin de sonu gelmeyecek ve bekle bekle bir şey alamamış olacağız. Parça parça başlamalıyım diye düşünüyorum. :)

Benim kafam karışık, ama asıl başlığı açma sebebim; Vatan Bilgisayar'da 25 Aralık (pazar) gününe kadar sürecek bir indirim var. Acaba en azından her sistemde nasıl bir sistem toplarsam toplayayım alacağım kesin olan parçaları bu indirimden yararlanıp alsam mı? Örneğin SSD, hard disk, güç kaynağı ve belki sıvı soğutma alabilirim. Geriye sadece anakart, işlemci ve ekran kartı kalır. Normalde vatanın diğer yerlere göre fiyatlı olduğunu biliyorum fakat bu indirimle daha uygun fiyata geliyor gibi geldi biraz araştırdım.

Ne yapmamı önerirsiniz? Kasam da belli olduğu için buna uygun tam modüler bir güç kaynağı, SSD, harddisk almamı önerir misiniz? Eğer böyleyse önerilerinizi bekliyorum. Uzun süredir burayı takip ediyorum ama hala netleştiremedim. Bu arada toplamda yazdığım fiyat oynayabilir ama monitörü de ayrıca alacağım için daha yukarı çekmemeye çalışmak istiyorum. Biraz kafam karışık ve net olmayan şeyler olduğu için kusura bakmayın. Birlikte netleştirelim. :)(y)

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Güncelleme: İndirimin bitmesine az kaldı... Araştırmalarım sonucu güç kaynağı, hdd ve ssd den sadece ssd'nin indirimle öteki sitelerden ucuza geldiğini buldum. İşlemci, anakart ve ekran kartlarında gerçekten yüksek indirim var ama bunları almak için acele etmek istemiyorum. Belki içlerinde sadece ekran kartı alabilirim? İşlemci ve anakart için çok az daha bekleyebilirim gibi. Gtx1070'te karar kılıp oradan devam etsek mi? Artık yılbaşı indirimini de kaçırırsak işlemci ve anakart almak gerçekten mantıksız olacak ve kesin beklerim herhalde... Birileri biraz fikirlerini söyleyebilirse çok sevineceğim teşekkürler. :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı