8000 TL'ye ASUS TUF FX506LI-HN085 alınır mı?

Maalesef laptop almak zorundayım. Dediğiniz gibi RAM sonradan yükseltilebilir.

Hocam bilmiyorum ama Acer'e karşı içimde eskiden beri bir ön yargı var. Isınma sorunu da bunların başını çekiyor. O yüzden pek sıcak bakamıyorum. Yani şu an durumu nedir bilmiyorum ama dediğim gibi.

8000'in üstüne çıkamam gibi.

Peki ne için kullanacaksınız.

En mantıklısı bu gibi sanki. Sağlam kasa.

Hocam bu modelde o kadar kaliteli sayılmaz ASUS TUF kadar ısınıyor. Zaten FX serisi soğutma anlamında daha iyi bir ürün. Şu an tek sıkıntısı biraz ısınıyor olması ama i5 10300H ile pek ısınacağını düşünmüyorum.

Soğutması iyi gibi duruyor ama bilemedim şimdi, başka insanlar da doğrularsa üstüne gidilebilir.
Direkt olarak ASUS kabul etti diye biliyorum ve üstüne yeni kasa çıkarttı telafi için. Emin değilim, bu düzeltilmiş hali de olabilir ama sanmıyorum hiç.
Hocam bu modelde o kadar kaliteli sayılmaz ASUS TUF kadar ısınıyor. Zaten FX serisi soğutma anlamında daha iyi bir ürün. Şu an tek sıkıntısı biraz ısınıyor olması ama i5 10300H ile pek ısınacağını düşünmüyorum.
i5 10300H evet, güçsüz bir işlemci ama Intel'in mobil işlemcilerini hiç de es geçmemek gerek, aşırı ısınıyorlar yahu. Bence bu da ısınma sorunu gösterecektir. MSI Bravo'nun ısınma gibi bir sorunu olduğunu hiç duymadım. Isınmaktan kastınız 80-85 derece ise laptoplar için gayet normal.

Peki ne için kullanacaksınız.

Oyun oynamak ve Android Studio gibi uygulamaları performanslı çalıştırması için almayı düşünüyorum.
Isınma sorunu o kadar yüksekse başka bir modele bakabilirim

GTX 1650 ile GTX 1650 Ti arasında %5 ya var ya yok, islemciler arasında %35'lik bir fark var hocam. Ayrıca SSD dediğiniz eklenebilir bir sey. İleride eklenir nedir, islemciyi ne yapabilirsiniz ki ama?
Gtx 1650 ekran kartlı laptop için konuşuyorsan i5 10300h yada r5 4600h arasında pek bir FPS farkı olacağını zannetmiyorum. Ekran kartı da yüzde 5 bile daha iyi olsa sonuçta o da yükseltilemiyor. Ayrıca SSD yükseltilebilir evet ama 256 GB M2 SSD ile 1 TB M2 SSD arasındaki fiyat farkından da haberdarsinizdir umarım. Kısacası 4600h daha iyi çoklu çekirdek performansına sahip olsa da GTx 1650 ekran kartıyla oyunlarda ciddi bir performans farkı olmayacağından emin olabilirsiniz. Yeterli bir işlemci+ daha iyi ekran kartı + ek 750 GB SSD kapasitesi ile Asus önde her türlü. Oyun dışında doğrudan işlemci kullanan farklı amaçları varsa orasını bilemem ama oyun için Asus daha mantıklı.

MSI Bravo'yu tutuyorum halen bu konuda. GTX 1650'dan çok daha güçlü bir ekran kartına sahip, ısınma sorunu olarak AMD mobil işlemciler genellikle daha tercih edilesi oluyorlar. i7 10750H denilen işlemci 97 dereceleri görüyor. Soba! AMD işlemciler yine ısınacaklar elbette ama o ısınma dert edilecek kadar da olmuyor.

Yani ben olsam üstte atmış olduğum MSI Bravo'yu alırım. Onun dışında Acer Nitro da mantıklı olabilir ama MSI Bravo'nun kasa kalitesi daha iyi diye biliyorum.

Direkt olarak ASUS kabul etti diye biliyorum ve üstüne yeni kasa çıkarttı telafi için. Emin değilim, bu düzeltilmiş hali de olabilir ama sanmıyorum hiç.

i5 10300H evet, güçsüz bir işlemci ama Intel'in mobil işlemcilerini hiç de es geçmemek gerek, aşırı ısınıyorlar yahu. Bence bu da ısınma sorunu gösterecektir. MSI Bravo'nun ısınma gibi bir sorunu olduğunu hiç duymadım. Isınmaktan kastınız 80-85 derece ise laptoplar için gayet normal.

Yok hocam pek söz edilmez ama Thin'den sonra bu kasa gelir 90-95'leri görebiliyor. Bu videoda da görebileceğiniz üzere R5 4600H 90'ları görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun oynamak ve Android Studio gibi uygulamaları performanslı çalıştırması için almayı düşünüyorum.
Isınma sorunu o kadar yüksekse başka bir modele bakabilirim.

Yani pek ısındığını söyleyemem zaten bu arkadaşın bahsettiği düzeltilmiş model. Yanlış hatırlamıyorsam i7 10875h işlemciyi 85 civarında tutmayı başarıyordu ki o daha çok ısınan bir işlemci.

Yok hocam pek söz edilmez ama Thin'den sonra bu kasa gelir 90-95'leri görebiliyor. Bu videoda da görebileceğiniz üzere R5 4600H 90'ları görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani pek ısındığını söyleyemem zaten bu arkadaşın bahsettiği düzeltilmiş model. Yanlış hatırlamıyorsam i7 10875h işlemciyi 85 civarında tutmayı başarıyordu ki o daha çok ısınan bir işlemci.

Hocam bu stres testinin extreme yani en üst seviyesi. Masaüstü işlemcilerinde bile böyle sıcaklıkları görebilecekken laptopta bu sıcaklıkları görmek gayet normal. Hatta aşırı normal. Bu sıcaklıkları Acer'da görecektir diye umuyorum.

Burada dikkat edilmesi gereken sonuç bana kalırsa oyun testi. Fanboyluk falan yapmak istemiyorum ama Intel mobil işlemciler sıcaklık kısmında cidden başarısız oluyorlar...
i7 10875h işlemciyi 85 civarında tutmayı başarıyordu ki o daha çok ısınan bir işlemci.
Bu arada evet, o işlemci düzgündü. Ama 10750H tam bir soba mesela. Sıradan oyun testlerinde 95 dereceleri bile görebilen işlemci.

Acer Nitro 5 R5 4600H 8GB GTX1650 144Hz hocam ben bu ürünü öneriyorum. GPU konusunda pek farkları yok kendim Ti kullanan biri olarak GTX 1650'yi yeterli görüyorum. R5 4600H vs 10300H arasında cok fark var cünkü. Kalan bütceye 3200MHz DDR4 SO-DIMM RAM eklerseniz cok da güzel olur, HDD de eklenebilir.

Eki Görüntüle 1110070

Oyundan oyuna değişiyor fakat 1650 Ti ile 1650 arasında bazı oyunlarda 10 FPS'e kadar fark var. 1650 Ti tercih edilmesi çok daha mantıklı bence.

Hocam bu stres testinin Extreme yani en üst seviyesi. Masaüstü işlemcilerinde bile böyle sıcaklıkları görebilecekken laptopta bu sıcaklıkları görmek gayet normal. Hatta aşırı normal. Bu sıcaklıkları Acer'da görecektir diye umuyorum.

Burada dikkat edilmesi gereken sonuç bana kalırsa oyun testi. Fanboyluk falan yapmak istemiyorum ama Intel mobil işlemciler sıcaklık kısmında cidden başarısız oluyorlar...

Hocam zaten üstteki Gaming sonucunda çıkan değerlere göre 90 derece dedim, ki Watch Dogs 2 oynuyor o oyunda ne kadar işlemci ağırlıklı. Ekran kartının 3 GB olması gibi küçükte olsa bir eksisi olduğunu düşünürsek ben olsam ASUS olan modeli tercih ederdim.

Bu arada son söyleminize katılıyorum 11. Nesil'e kadar cidden çok fazla ısınan işlemcilere sahiptiler.

Oyundan oyuna değişiyor fakat 1650 Ti ile 1650 arasında bazı oyunlarda 10 FPS'e kadar fark var. 1650 Ti tercih edilmesi çok daha mantıklı bence.

Hocam imzanızdan gördüğüm kadarıyla aynı modeli kullanıyorsunuz sıcaklık hakkında biraz bilgilendirme yapabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı