8000 TL'ye bilgisayar toplama

Sende en ufak bir sistem bilgisi varsa ben bu forumu bırakırım. Başkalarının önermiş olduğu sistemlere bakınca sizi. Sizin sistemin ne kadar berbat ve saçma olduğu belli. Ben zaten sistem toplamak isteyen kişi için alternatif bir sistem olan Caner Uncu'nun sistemini önerdim. Her şeyde B450M S2H önerince yapıcı olduğunu düşünenler mi? Hmm. Senin önermiş olduğun PC'yi belki alacaktı fakat ne kadar geri olduğunu söylemek bizim kusurumuz değil senin kusurundur. Bende sorun bulacağına sürekli ekran kartı ve işlemciye büyük meblağ ayıralıcağına...

Tabiki ekran kartı ve işlemciye bütçenin büyük kısmını ayıracağım diğer bileşenlere bütçenin aslan payının ayrılacağı bir sistem istememiş konu sahibi üstelik toplanabilecek en iyi, en performanslı sistem istenmiş. Böyle bir durumda bütçenin alabildiği en çok performansı verecek sistem toplanır.
Kal
Kalitesiz ürün piyasada olmaz lafı tamamen yanlış. Kimse çıkıp da bana Hadron'un kaliteli olduğunu kanıtlayamaz.

Evet sistemleri karşılaştıralım şimdi. Fiyat bakımından aynılar.

Sen Dark marka hava akışı çok da iyi olmayan kasa kullanmışken ben CM 511 koydum.
Sen eski ünite kullanan ve birçok korumadan yoksun olan Sharkoon SHP650 PSU kullanırken ben CM 650 NWE PSU kullandım.
Sen B450M S2H kullanırken ben ise B450 Gaming PLUS MAX kullandım, aradaki farkı bilmiyorsan hiç konuşmayalım bile.
Sen Mech serisi ekran kartı kullanırken ben en iyi soğutma modeli olan Gaming X kullandım.
Sen 3.000Mhz RAM kullanırken ben 3600Mhz RAM kullandım. Üstüne bir de sen tek kanal 16 GB kullandın, başlı başına hata. Ryzen sistemlerde dual channel ve yüksek Mhz çok önemli etken.

Seninkinin artı yönü ne? 3600 yerine 3600X işlemci kullanman.
480 GB SSD yerine 1 TB M.2 SSD kullanman.

Umarım yeterli olmuştur. Daha da üstüne kendi sistemini savunacaksan helal olsun vallahi. Sırf SSD yükseltiyim de bir de 3600 yerine 3600X alıyım diye tüm parçalardan kısmak mı daha iyi yani?

Sana daha fazla laf anlatamayacağım değmez çünkü yine kendi bildiğini okuyacaksın.

Saydığın kıytırık özelliklere ve bir de ejderha logolarına insanları fazladan para vermeye yönelteceğine performansa doğrudan etki eden parçalara fazladan para vermeye yönel böylece insanların elindeki paranın alabileceği maksimum performansı insanlara göstermiş olursun. Para kolay kazanılmıyor üstelik bu ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda insanlar verdiği parayı kuruşu kuruşuna performans olarak geri istiyor sizin gibi ejderha logosuna anakartın rengine fazladan para bayayarak değil...

Benchmarka soktuğumuzda benim RYZEN 7 3700X sistemin aynı paraya kayda değer miktarda daha fazla performans sağlayacağı aşikar bu konuda son sözümü söyledim artık sonrası vakit kaybı benim için.

Son düzenleme:
Tabiki ekran kartı ve işlemciye bütçenin büyük kısmını ayıracağım diğer bileşenlere bütçenin aslan payının ayrılacağı bir sistem istememiş konu sahibi üstelik toplanabilecek en iyi, en performanslı sistem istenmiş. Böyle bir durumda bütçenin alabildiği en çok performansı verecek sistem toplanır.
Kal

Sana daha fazla laf anlatamayacağım değmez çünkü yine kendi bildiğini okuyacaksın.

Saydığın kıytırık özelliklere ve bir de ejderha logolarına insanları fazladan para vermeye yönelteceğine performansa doğrudan etki eden parçalara fazladan para vermeye yönel böylece insanların elindeki paranın alabileceği maksimum performansı insanlara göstermiş olursun. Para kolay kazanılmıyor üstelik bu ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda insanlar verdiği parayı kuruşu kuruşuna performans olarak geri istiyor sizin gibi ejderha logosuna anakartın rengine fazladan para bayayarak değil...

Benchmarka soktuğumuzda benim RYZEN 7 3700X sistemin aynı paraya kayda değer miktarda daha fazla performans sağlayacağı aşikar bu konuda son sözümü söyledim artık sonrası vakit kaybı benim için.
Tamam kardeşim, haklısın. Hadi sus şimdi. İzdivaç programında değilsin, nedir bu polemik yaratma çabası?

Arkadaşlar şu an güncel olarak GTX 1060 6 GB Gaming X, i5 8400, 16 GB 3000MHz RAM'li 240GB SSD ve 1TB Harddisk'li bir bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarımı 1.5 yıl önce aldım fakat PUBG gibi iyi sistem bir oyun oynadığım için bu bilgisayar ileride yetmeyebilir ve 144Hz monitörüm olduğu için zaman zaman özellikle e-spor turnuvalarında 110-115 FPS'lere kadar düşebiliyor. Bu yüzden bana 8000 TL'ye toplayabileceğiniz en iyi bilgisayarı toplarsanız mutlu olurum.
Bir ay önce falan görmüştüm 6 bin tl civarında hazır kasa vardı RTX 2060 kullanıyordu, teknoloji devlerinin sayfalarını takip et uyguna düşüyor, üzerine de güzel bir monitör alırsın. Sayfayı bulursam atarım. İyi forumlar.
Bir ay önce falan görmüştüm 6 bin tl civarında hazır kasa vardı RTX 2060 kullanıyordu, teknoloji devlerinin sayfalarını takip et uyguna düşüyor, üzerine de güzel bir monitör alırsın. Sayfayı bulursam atarım. İyi forumlar.
Buldum yolluyorum sayfayı takip etmenizi öneriyorum güzel kampanyalar çıkıyor.

Dosya Ekleri

• _20200227_004927.JPG
    _20200227_004927.JPG
    254,2 KB · Görüntüleme: 44
Arkadaşlar PC toplamada bazı arkadaşları göz ardı edin yoksa kör oluyorsunuz. Bu arada alabileceğiniz en iyi sistemleri 2 arkadaş toplamışlar biri AMD Grafik kartlı diğeri NVIDİA Grafik kartlı.
[Sonunda işime yarayan buton insanları göz ardı etmek. Konunuzu yanlış bilgilerle donanımlar la ya da farklı türden meşgul eden varsa Göz ardı edin rahatlayın. ]

Hocam ilk sistemde bütçeyi 300 TL kadar aştık fakat sistemin güzel olduğunu düşünüyorum, 3700x ileriye dönük bir yatırım olur. Ekran kartı şuan en mantıklı fiyat performans ürünleri arasında, Gigabyte bu sefer iyi iş çıkarmış. 2. sistem 3600x üzerine kurdum karar sizin ve anakartı da her iki sistem için de MSI Tomahawk MAX modeli olarak başka siteden alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 2020.02.27-13.34.png
    2020.02.27-13.34.png
    63,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 2020.02.27-13.40.png
    2020.02.27-13.40.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı