8000 TL'ye Notebook Önerisi

Bofe

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Ben okul ve işte kullanmak için ve bir yerlere gittiğimde oyun oynayabilmek için bir notebook almak istiyorum (Masaüstü bilgisayarım zaten var). Haftalardır bir çok mağazadan bir çok ürüne bakıyorum. GTX 1060 veya GTX 1070 ekran kartına sahip ekran boyu da 15.6" veya daha büyük olan, ısınma problemi olmayan ve çok ağır olmayan (seyyar kullanabileceğim) bir notebook almak istiyorum.

Marka olarak da Casper ve Monster markalarına karşı çok uzağım, Casper çok ucuz olmasına rağmen İnternette Casper ile ilgili neredeyse hiç iyi yorum görmedim. İnternette Monster için çok karışık yorumlar var, kimisi en iyi bilgisayar diyor kimisi çok kötü diyor, bunun tamamen şans olduğunu biliyorum ama çevremde Monster kullananlar da çok sorun yaşıyorlar, birinin problemi yazılım ile ilgiliydi mesela bilgisayarı ilk açtığında bellek kullanımı neredeyse %100'dü servise gönderdi geldiğinde hala sorunluydu (servisten geldikten sonra MATLAB isimli bir programda başka bir bilgisayarda çalışan kodlar çalışmıyor mesela).

Bir başka arkadaşımında notebook kasası falan çıktı, neyse bu tip sorunlardan dolayı Monster'a da biraz uzağım. Bir başka sebep ise gelecek sene yurt dışına çıkma olasılığım var, şu anda alacağım notebook'u uzun vadeli kullanmak istiyorum ve yurt dışında bildiğim kadarıyla Monster ve Casper teknik servisi yok o yüzden bu markalara sıcak bakmıyorum. Bir başka sorunum ise notebook'u nereden alacağım, günlerdir Vatan Bilgsayar'a, Media Markt'a ve Teknosa'ya bakıyorum istediğim özelliklerde düzgün bir bilgisayar bulamıyorum (indirimleri takip ediyorum). Notebook'u alabileceğim güvenilir bir yer arıyorum, yurt dışından (Amazon vb. gibi sitelerle) notebook getirmek ne kadar daha yararlı olur veya garantide sorun yaşar mıyım bilmiyorum.

Bir de en büyük sorunum bilgisayarı İnternetten almak, bir çok defa İnternetten alışveriş yaptım ama 7000-8000 TL gibi bir miktarda alışveriş yapmadım ve bu fiyatta İnternetten bir şey almaya çok korkutuyor o yüzden çok emin değilim. Şunu da ekleyeyim 8000 civarı bütçem var.

Uzun uzun okumak istemeyenler için kısaca şöyle açıklayacağım;
8000 TL civarı bütçem var, GTX 1060 veya GTX 1070 ekran kartı bulunan, ısınma sorunu falan olmayan, ekran boyu 15.6" veya daha büyük olan, çok ağır olmayan (seyyar kullanabileceğim), teknik servisi güzel olan ve yurt dışında bulunan güvenilir bir marka notebook almak istiyorum ve almak için güvenilir bir yer arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı