8000 TL'ye yazılım için ikinci monitör tavsiyesi

Bütçe
8000

Salih.E

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Yazılım geliştirme yaparken tek monitörle artık çok zorlanmaya başladım. Özellikle IDE, dokümantasyon, tarayıcı ve terminal pencereleri arasında sürekli geçiş yapmak verimimi ciddi anlamda düşürüyor. Bu yüzden yazılım için kullanabileceğim ikinci bir monitör almak istiyorum ama model konusunda kararsız kaldım.

Şu an kullandığım ana monitör 144 Hz, 1 ms değerlerine sahip. İkinci monitör için ise hem Hz ve ms açısından, hem de ekran boyutu açısından nasıl bir seçim yapmam gerektiğine karar veremiyorum.
Tamamen yazılım odaklı kullanacağım, arada bir yan ekranda video/ders vs. açık olur.

Merhaba arkadaşlar,

Yazılım geliştirme yaparken tek monitörle artık çok zorlanmaya başladım. Özellikle IDE, dokümantasyon, tarayıcı ve terminal pencereleri arasında sürekli geçiş yapmak verimimi ciddi anlamda düşürüyor. Bu yüzden yazılım için kullanabileceğim ikinci bir monitör almak istiyorum ama model konusunda kararsız kaldım.

Şu an kullandığım ana monitör 144 Hz, 1 ms değerlerine sahip. İkinci monitör için ise hem Hz ve ms açısından, hem de ekran boyutu açısından nasıl bir seçim yapmam gerektiğine karar veremiyorum.
Tamamen yazılım odaklı kullanacağım, arada bir yan ekranda video/ders vs. açık olur.
1440P:

1080P VA:

1080P IPS:

Va panel öneririm. Siyahları daha siyah olacağı için gece kullanırken vs. Ips gibi ips glow yapıp başınızı ağrıtmaz.

@He stole my money hocam neden yüksek tazeleme oranı? Oyun için kullanılmayacak. Renk gamutuna yatırım yapılmalı bence.

Hele 300hz olcak diye 24.5" önermeniz...

Va panel öneririm. Siyahları daha siyah olacağı için gece kullanırken vs. Ips gibi ips glow yapıp başınızı ağrıtmaz.

@He stole my money hocam neden yüksek tazeleme oranı? Oyun için kullanılmayacak. Renk gamutuna yatırım yapılmalı bence.

Hele 300hz olcak diye 24.5" önermeniz...
Önerirken Hz'i dikkate almadım, sadece bu fiyatta bu monitör var güzel olarak. 1440P daha mantıklı aslında bi bakıma.

Almışsınız gibi görünüyor. 24.5" 300Hz Full HD'dense 60Hz 2K 32" daha mantıklı arkadaş için.
Panel kalitesinin iyi olduğunu bildiğim seçenekler sunuyorum sadece: "Elimizde bunlar var, seç beğen." kafasında. Bu fiyatta güzel bu ürünler var, hangisini istiyorsa onu alabilir.

32 inç 2K model yok. KTC dışında güzel 2K bir modelde yok pek.
Ya paneli belli değil yada zayıf KTC'den. "Oyun ile işim yok 60Hz yeter." diye %99 SRGB bile sunuyormu belli olmayan monitörleride almasını uygun bulmuyorum, iş odaklı monitör olsada panel bilgisi yoksa ne olduğu belli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı