Octopus
Femtopat
Daha fazla
Bir süredir dondurmuş olduğum bilgisayar mühendisliği bölümüne devam edeceğim. Bu sebepten ötürü yazılım uygulamalarını, ara sıra oynayacağım oyunları ve hobi olarak yaptığım render, oyun ve benzeri işleri kaldırabilecek bir sisteme ihtiyacım var.
Öncelikle kullanacağım programları ve oynadığım oyunları belirteyim daha sonrasında ise sistemde bulunmasını istediğim birkaç donanımdan bahsedeceğim.
Kullandığım Uygulamalar:
-Microsoft Visual Studio & Code
-Adobe Premiere Pro
-Adobe After Effects
-Adobe Photoshop CC
-Unity & Unreal Engine & GameMakerStudio
İlerleyen zamanlarda üniversitede göreceğim dersler neticesinde daha farklı uygulamalarda kullanabilirim elbet ancak ortalama olarak bu seviye uygulamaları kullanıyorum.
Oynadığım Oyunlar:
-Trackmania
-Minecraft (Genel olarak 200+ mod içeren mod paketleri. Ör:Skyfactory4, Stoneblock2...)
-Witcher 3
Genel olarak ekran kartını çok zorlayan oyunlar değil. Halihazırda elimde bulunan GTX 1050Ti ekran kartı ile bu oyunları oynayabiliyorum ancak sistemimde bulunan işlemci yüzünden (i3 7100) neredeyse oynadığım tüm oyunlarda sık sık takılmalar yaşıyorum.
Tercih ettiğim donanımlar ve diğerleri:
-Amd işlemci, mümkünse ryzen 5000 serisi.
-Asus anakart, X570 olmasına gerek yok B serisi yeterli. O.C. yapmakla uğraşmıyorum.
-Sistemde ekran kartı bulunmasına gerek yok, yukarıda da belirttiğim üzere elimde GTX 1050Ti ekran kartı mevcut.
Bütçem 8.000TL'dir.
Öncelikle kullanacağım programları ve oynadığım oyunları belirteyim daha sonrasında ise sistemde bulunmasını istediğim birkaç donanımdan bahsedeceğim.
Kullandığım Uygulamalar:
-Microsoft Visual Studio & Code
-Adobe Premiere Pro
-Adobe After Effects
-Adobe Photoshop CC
-Unity & Unreal Engine & GameMakerStudio
İlerleyen zamanlarda üniversitede göreceğim dersler neticesinde daha farklı uygulamalarda kullanabilirim elbet ancak ortalama olarak bu seviye uygulamaları kullanıyorum.
Oynadığım Oyunlar:
-Trackmania
-Minecraft (Genel olarak 200+ mod içeren mod paketleri. Ör:Skyfactory4, Stoneblock2...)
-Witcher 3
Genel olarak ekran kartını çok zorlayan oyunlar değil. Halihazırda elimde bulunan GTX 1050Ti ekran kartı ile bu oyunları oynayabiliyorum ancak sistemimde bulunan işlemci yüzünden (i3 7100) neredeyse oynadığım tüm oyunlarda sık sık takılmalar yaşıyorum.
Tercih ettiğim donanımlar ve diğerleri:
-Amd işlemci, mümkünse ryzen 5000 serisi.
-Asus anakart, X570 olmasına gerek yok B serisi yeterli. O.C. yapmakla uğraşmıyorum.
-Sistemde ekran kartı bulunmasına gerek yok, yukarıda da belirttiğim üzere elimde GTX 1050Ti ekran kartı mevcut.
Bütçem 8.000TL'dir.