8000TL Render ve Oyun Sistemi

EmreSunar

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Arkadaslar cogunluk ile mimari cizim ve render icin kullanilip, ayni zamanda oyunlarda Full High oynatacak bir sistem onerisi yaparsaniz sevinirim.

Not: Sistem olarak tercihen 8 GB onbellek bir ekran karti olmasi gerektigini dusunuyorum cunku cizim yaparken ekran karti onbelligine bagli olarak akicilik buyuk fark ediyor. Ayrica V-ray gibi bazi programlar AMD ekran kartlarini desteklemedigini biliyorum o yuzden NVIDIA ekran kartlari onceligim, simdiden tesekkur ederim.

8 GB önbellek değil VRAM miktarıdır. Çizim ve render için AMD öneririm. Dediğiniz v-ray desteklemiyor kısmı eskide kaldı.

AMD gpus: RT OpenCL on AMD works only on AMD GCN 1.2 (or newer) gpus with Driver 16 (or newer) using v-ray 3.40.01 or newer. Polaris architecture or later is recommended.
Yazıyor kendi sitelerinde.
Ryzen 5 3600X.
RX 5700 XT.
8x2 3600 MHz RAM.
B450M anakart.

Ryzen 3700X ve RTX 2070 Super olan bir sistem toplaman gerekiyor ve öyle bir sistem en az 9500 TL tutar.

Desteklemiyorum, verdiğim sistem fazlasıyla yeterli 7 yıl civarı götürür arkadaşı.

Bahsi geçen işlemcinin G3D puanı;
Radeon RX 5700 XT16,577

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB önbellek değil VRAM miktarıdır. Çizim ve render için AMD öneririm. Dediğiniz v-ray desteklemiyor kısmı eskide kaldı.

AMD gpus: RT OpenCL on AMD works only on AMD GCN 1.2 (or newer) gpus with Driver 16 (or newer) using v-ray 3.40.01 or newer. Polaris architecture or later is recommended.

Ryzen 5 3600X.
RX 5700 XT.
8x2 3600 MHz RAM.
B450M anakart.

Desteklemiyorum, verdiğim sistem fazlasıyla yeterli 7 yıl civarı götürür arkadaşı.

Radeon RX 5700 XT16,577

Önerdiğiniz sistem için B450M anakart düşük ve B450M anakartlar en fazla 3200 MHz destekliyor.

B450M anakartlar en fazla 3200 MHz destekliyor.

matisse.png

3. nesil ile desteği mevcut.

Ryzen 5 3600X.
RX 5700 XT.
8x2 3600 MHz RAM.
B450M anakart.

Radeon RX 5700 XT16,577

Kendi sitesinde dikkat ettiseniz v-ray NVIDIA CUDA altyapisi ile calisiyor, benim kastim bunun ile alakali, yani render icin AMD destegi sunmuyor, ya da yeni bir guncelleme gelmediyse yani. Hatta YouTube'da falan aratirsaniz vray icin har hangi bir AMD GPU Benchmark videosu bulamiyorsunuz ne yazik ki. Render islemleri icin CPU'da cekirdek ve base clock degeride onemli bir diger kisim. Yinede mesajiniz icin cok tesekkur ederim :) ayrica ben yurt disinda oldugum icin zaten 8000TL'lik onerilen bir sistem bana 6, 5-7 bin TL'ye denk gelecek :)

Ryzen 3700X ve RTX 2070 Super olan bir sistem toplaman gerekiyor ve öyle bir sistem en az 9500 TL tutar.

Ryzen 3700X yerine 2700X almak daha mantikli geliyor bana, sonucta iki islemci modelide 8 Core 16 thread ve base clock olarak farklari yok, ekran karti olarak da RTX mi GTX mi konusuna karar verebilmis degilim. GTX 1070 ya da RTX 2060 Super arasinda gidip geliyorum fakat fiyat farki ucurum, eger GTX yakin bir performans sergileyebiliyorsa oyun ve render kisminda, GTX'e yonelme ihtimalim var. Sonuc olarak onceligim render sonra oyun. Yorumun icin tesekkurler.

3700X ile 2700X'i C/t değerleriyle karşılaştırmayın sadece, dağlar kadar fark var aralarında tekli ve çoklu çekirdek performansları bakımından. Ayrıca 2700X 12nm, 3700X 7.

Ekran kartı olarak 2060 Super iş görecektir.

3700X ile 2700X'i C/t değerleriyle karşılaştırmayın sadece, dağlar kadar fark var aralarında tekli ve çoklu çekirdek performansları bakımından. Ayrıca 2700X 12nm, 3700X 7.

Ekran kartı olarak 2060 Super iş görecektir.

Dogru diyorsunuz teknoloji olarak 12nm ve 7nm arasinda belli farklar var fakat islemci kisminda hem render hem de oyun benchmarkslarina baktigimda ortalama ayni performansi sergiliyorlar.

Blender, substance painter kullanan biriyim ileri düzey kullanıyorum diyebilirim zaten İzmir'de arkeoloji şirketinde 3D tasarımcısı olarak çalışıyorum evde kullandığım sistem(sadece oyun ve bitirmemiş 3D işim olursa diye bu şekilde topladım) RTX 2060, i5 9400F bana çok yeterli geliyor ofisteki sistemim ise RTX 2080 Super, Threadripper 1920X yeterli geliyor daha önce SLI GTX 1080 Ti takılıydı. Yani AMD diyenlere aldırma ekran kartı konusunda RTX 2060 Super bile render konusunda RX 5700 XT'nin çok önünde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı