800TL'ye işlemci ve anakart önerisi

Arkadaşın sinema-tv-mimari-çizim-render ile bir işi yoksa AMD almalı. Çünkü oyun performansı konusunda daha az paraya daha iyi performans yakalayabileceği bir işlemci FX-8350.

Çünkü...

O paraya 8 çekirdekli İntel almak biraz zor.

Ayrıca...

Yeni nesil oyunlar artık 8 çekirdekli işlemcilerle daha da uyumlu hale gelir oldu. Şimdi siz ya 4 çekirdekli işlemci ile zaten yakın bir performans yakalıyorum diyorsunuz ancak o oyunların optimizasyonundan kaynaklanan beceriksizliğin bir ürünü idi. Mesela BF4 en iyi 6 çekirdekli işlemcide optime olmuş durumda. Lakin Watch Dogs vb. oyunlar 8 çekirdekli işlemcilerde daha iyi performans sergileyecekler.

Nerden mi biliyorum? X-box one ve PS4 AMD ürünü 8 çekirdekli de ondan. Yani oyunların AMD işlemciler ile uyumsuz olması söz konusu bile olamaz...

Her ne kadar PC ile daha iyi performans alsanız da oyunlar konsollara uyumlu dizayn edilir bunu unutmayın. Yani bu yeni nesil konsollar oyunları da 8 çekirdekli işlemciler için zorlayacak. Üstelik FX-8350 İntel ile kıyaslandığında yarı fiyata denk düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte işlemci fan'ını beğenmeyenler olduğu için işlemci soğutucu da ekledim. Zaten bir üstteki mesajda benim önerdiğim soğutucuyu (212 evo) bir başkası da önermiş. Emin ol İntel de kullansan ben yine işlemci soğutucu tavsiye ederdim sana. Ancak ana kart değişikliğe uğrayacağı için tüm sistemini belirtmende fayda var. Çünkü bunları alırsın, diğer parçalarla uyum göstermez, e o zaman da bir anlamı olmaz bunları almanın. Eğer yeni bir sistem toplamayı düşünmüyorsan eski sistemini de belirt ki buradaki arkadaşlar daha yararlı tavsiyelerde bulunabilsin sana.

2 parça kaldı kardeşim onlarıda sizlerin tavsiyesini istedim. Aldımı uzun bi süre kullanayım istiyorum.

Diğer parçaları aldım.
Saegate 1tb hdd
Gskill 2x4gb 1866mhz ddr3 ram
Ocz 750w 80+ bronz psu
Dvd rom
Kingston hayperX 3k 120gb ssd

Ekran kartı sonra alacağım
Asus gtx660 yada R9 270x

GT-I8150 cihazımdan gönderildi

Arkadaşın sinema-tv-mimari-çizim-render ile bir işi yoksa AMD almalı. Çünkü oyun performansı konusunda daha az paraya daha iyi performans yakalayabileceği bir işlemci FX-8350.

Çünkü...

O paraya 8 çekirdekli İntel almak biraz zor.

Ayrıca...

Yeni nesil oyunlar artık 8 çekirdekli işlemcilerle daha da uyumlu hale gelir oldu. Şimdi siz ya 4 çekirdekli işlemci ile zaten yakın bir performans yakalıyorum diyorsunuz ancak o oyunların optimizasyonundan kaynaklanan beceriksizliğin bir ürünü idi. Mesela BF4 en iyi 6 çekirdekli işlemcide optime olmuş durumda. Lakin Watch Dogs vb. oyunlar 8 çekirdekli işlemcilerde daha iyi performans sergileyecekler.

Nerden mi biliyorum? X-box one ve PS4 AMD ürünü 8 çekirdekli de ondan. Yani oyunların AMD işlemciler ile uyumsuz olması söz konusu bile olamaz...

Her ne kadar PC ile daha iyi performans alsanız da oyunlar konsollara uyumlu dizayn edilir bunu unutmayın. Yani bu yeni nesil konsollar oyunları da 8 çekirdekli işlemciler için zorlayacak. Üstelik FX-8350 İntel ile kıyaslandığında yarı fiyata denk düşüyor.

Render, çizimle işim yok. Oyun amaçlı kuruyorum kardeş.

GT-I8150 cihazımdan gönderildi

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı